Izvor: MozzartSport.com, 02.Avg.2021, 15:13

Dogovoreno: Milan Lukač potpisuje za Partizan

Ugovor na godinu dana

Novu epizodu u dugometražnoj seriji „Povratnici u Partizan“ emotovaće – Milan Lukač. Iskusni golman je rešenje crno-belih za upražnjeno mesto u kadru nastalo odlaskom Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju i već u utorak će početi drugi mandat u Humskoj 1.

Mozzart Sportu je potvrđeno da jedan od miljenika Grobara stiže kao slobodan igrač, pošto mu je istekla saradnja sa turskim Ahisarom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i da će se dan pre polaska ekipe u Soči staviti na raspolaganje treneru Aleksandru Stanojeviću. Ugovor će biti potpisan na godinu dana, a srpski predstavnik pokušaće da dobije trku sa vremenom i registruje ga za dvomeč sa ruskim predstavnikom u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Lukač će zaoštriti konkurenciju među stativama, trenutno je u prednosti Aleksandar Popović, naročito posle sjajne partije minulog četvrtka u Dunajskoj Stredi, drugi izbor je Nemanja Stevanović, ali kako stručni štab želi golmane različitih karakteristika odlučeno je da u kadru ima i jednog iskusnog.

A Lukač sa 35 leta i šestogodišnjim boravkom u turksom fudbalu i te kako spada u golmane koji mogu da predvide situacije i značiće crno-belima u borbi na tri fronta. Za Ahisar je branio 116 puta, osvojio Kup Turske 2018, u finalu savladao Fenerbahče (3:2), da bi ovog leta postao slobodan u izboru nove sredine i kad je stigao poziv iz Humske oberučke ga je prihvatio.

Lukač je izbor šefa skaut službe Ivice Kralja i trenera golmana Nemanje Jovšića, kojima je Aleksandar Stanojević prepustio delovanje na tom planu smatrajući ih kompetentnijima. Prošle sedmice, posle potpisa Stojkovića za Al Fejhu, provejavala su imena Stefana Čupića iz Olimpijakosa iz Nikozije, te Dušana Markovića iz moldavksog Šerifa. Na kraju, ni momak iz Niša, niti iz Smedervske Palanke, već Lukač iz Novog Sada.

Možda zbog povezanosti sa Partizanom i poznavanja prilika u klubu. Od 2013. do 2015. branio je za Parni valjak 46 puta i doživeo vrhunac u 146. večitom derbiju, odbranivši dva penala Crvenoj zvezdi (Milošu Ninkoviću i Nikoli Mijailoviću), usmerivši tim Marka Nikolića ka pobedi (2:1).

Pre Partizana branio je za Mladost iz Bačkog Jarka, Žarkovo, Srem iz Sremske Mitrovice, Čukarički, AEK iz Atine i OFK Beograd. Pred kraj karijere vreme je za još jedan izazov u velikom klubu.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Povratnik menja Stojkovića na golu Partizana

Izvor: B92, 02.Avg.2021

Uskusni golman Milan Lukač vraća se u Humsku gde će popuniti upražnjeno mesto nastalo odlaskom Vladimira Stojkovića u Saudijsku Arabiju...Lukač stiže kao slobodan igrač pošto mu je istekla saradnja sa turskim Ahisarom...Potpisaće ugovor na godinu dana, a predstavnici Partizana će pokušati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.