Đukić: Pogrešio sam 2007, Partizan je svetinja

Izvor: B92, 05.Jun.2017, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić: Pogrešio sam 2007, Partizan je svetinja

Miroslav Đukić predstavljen je u Humskoj kao novi trener Partizana, a prvi cilj koji je postavio ispred sebe je plasman u Ligu šampiona.

Đukić se vraća u Partizan posle skoro deset godina, a zamenio je Marka Nikolića koji je napustio crno-bele posle osvajanj duple krune zbog bogate ponude iz Mađarske.

"Došao sam u moj klub, Ivica je rekao da je srećan, ja sam još srećniji što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam ovde, da nastavimo tamo gde smo stali. Ponosan sam kada svi pričaju o tome Partizanu. Imamo dobru ekipu i možemo da napravimo velike stvari. Partizan je sam po sebi veliki, najveći, nisam došao da izmislim nešto nego da ispunim ciljeve Partizana. Partizan traži titule i mi smo njegovi vojnici. Mi smo tu da učinimo sve da Partizan što bolje funkcioniše. Smatram da imamo odličnu ekipu meni je velika čast da ovaj aprtizan postavimo što više na domaćem i na evropskom nivou", rekao je Đukić.

Partizan je proteklu sezonu završio osvajanjem oba domaća trofeja, pa su ambicije navijača kao i pred svako leto jesen u Evropi.

"Znam dosta ekipu, video sam mnoge utakmice i zaista mislim da na prvom mestu hteo bih da čestitam Marku Nikoliću koji je uradio veliki posao, osvojio je veliki posao i duplu krunu, ali Partizan mora lepše, bolje i jače. Mora da se nadograđuje svakoga dana, to je za mene jedan veliki izazov i mislim da imamo materijal za to. To su mladi momci željni učenja i da napreduju I samo treba ispratiti ih i voditi kako treba. Samo treba nastaviti i dodati neke stvari u kojima ova ekipa može da još napreduje", dodao je novi trener Partizana.

Đukić je pre desetak godina postavio temelje ekipi koja je posle njegovog odlaska osvojila sedam titula u nizu, ali je on na ružan način napustio Humsku istakavši da je završio sa srpskim fudbalom.

"Ja sam uvek za Partizan, možda u nekom ranijem momentu situacija nije bila adekvatna, ne zna se ko je u upravi. Ja sam čovek koji se bavi sportom i fudbalom. U ovom momentu je to idealna situacija, pozitivna atmosfera I energija. Mislim da je pravi trenutak da dođem da napravimo moderan Partizan koji će igrati moderan fudbal. Za mene je Partizan svetinja i tako moramo da se ponašamo. Nisam Miroslav Đukić koji će se ponašati kako hoće. Ja sam Đukić i od ovog trenutka sam trener Partizana koji ispunjava ono što Partizanu treba. Partizan mora da igra i dobar fudbal, ne može samo da pobeđuje. Kada kažem mi smo Partizan, to znači maksimalne zahteve što se tiče rada i poštovanja kluba. To ćemo ovih dana utanačiti ko će biti saradnici", istakao je Đukić.

Đukić je u međuvremenu bio trener Muskrona, Valjadolida, Eraklesa, Valensije, a ovog proleća je radio i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

"Teško je imati ponudu od nekog većeg kluba nego što je Partizan. Mi često potcenjujemo našu ligu i naš fudbal i mi smo krivci za to. Ponosan sam što sam došao ovde i mislim da ne mogu da imam veću ponudu od ove ovde. Znate i sami da nikad nisam tražio alibije i izgovore, da mi trebaju pojačanja i slično. Idemo na Ligu šampiona, to je naša obaveza i to je prvi cilj pred nama. Moramo da budemo svesni da smo mi odlična ekipa. Ne puštaju ovi na zapadu toplu vodu, nisu oni ništa bolji od nas, imamo i mi mnogo dobre stvari, samo je potrebno vremena i taktičke discipline da poradimo na njoj. Ali treba da verujemo u sebe", kaže bivši reprezentativac.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đukić naredio napad na LŠ: Nisu na Zapadu ništa bolji

Izvor: N1 televizija, 05.Jun.2017

Miroslav Đukić od ponedeljka zvanično je postao novi-stari trener Partizana. Posle potpisivanja dvogodišnjeg ugovora sa klubom iz Humske, 51-godišnji stručnjak nije krio oduševljenje povratkom u, kako kaže, svoju kuću, kao ni optimizam pred bitke koje Crno-bele očekuju...Đukić je poslao jasne...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.