Đukić: Ekipu smo izolovali od nefudbalskih priča

Izvor: Mondo, 18.Okt.2017, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić: Ekipu smo izolovali od nefudbalskih priča

Partizan ide na teško gostovanje u Albaniju u 3. kolu Lige Evrope. Teško u svakom smislu. Ali, trener crno-belih Miroslav Đukić poručuje: "Idemo na pobedu u Elbasanu".

Partizan ide u Albaniju da osvoji tri boda protiv Skenderbega. Ova rečenica je, reklo bi se, sasvim dovoljna kao najava utakmice 3. kola Lige Evrope, koja, nažalost, zbog raznih uvertira neće biti samo sportski događaj.

Kad god se sastaju klubovi iz regiona Balkana uvek je to "više >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od igre". Pogotovo kada igraju predstavnici Srbije i Albanije. Znamo već svi šta se dešavalo na utakmici Srbija - Albanija u Beogradu ("slučaj dron"), pa podgrevanje niskih nacionalističko-šovinističkih strasti pred revanš, pa izjava fudbalera Skenderbega, pa odluka da ne bude gostujućih navijača u Elbasanu i u Beogradu...

Stoga, ohrabruje vrlo razumna i NORMALNA izjava Miroslava Đukića, pred ukrcavanje ekipe u avion:

"Izolovali smo ekipu od svih priča van fudbala. To je jedini način. Ne idemo da vodimo politiku i rešavamo prošlost i budućnost, idemo da igramo fudbal".

O atmosferi, koja će, očekivano biti "vruća":

"Na svakom gostovanju, ne samo u Albaniji, imamo neprijateljski ambijent. Ipak, treba da se isključimo iz toga i da igramo fudbal. Uspevaju ekipe koje se isključe iz toga. Najvažnije da razmišljamo samo fudbalski".

Đukić u svom stilu poručuje da Partizan uvek ide na pobedu. Tako će biti i u Elbasanu u četvrtak uveče.

"Ovo nam je krucijalna utakmica. Neće biti lako da osvojimo svih šest bodova (i u revanšu u Beogradu, prim. aut.), ali svakako idemo na pobedu u Elbasanu. Oni su navikli da imaju loptu, agresivni su, ali mi ćemo ići tamo da im otmemo loptu i da im nametnemo ono na šta oni nisu navikli", kaže Đukić.

Još nije odlučio da li će trojica ofanzivnih veznih - Zoran Tošić, Marko Janković i Sejdubu Suma - igrati zajedno.

"Želimo da sve dobre igrače ubacimo u ekipu i videćemo... Ne remeti nas što do utakmice nećemo osetiti teren. Odgovaralo bi nam da Dinamo pobedi Jang bojs. Tako bi nam olakšalo posao. Ali prvo gledamo nas i da pobeđujemo".

Novinari su podsetili Đukića i na neslavnu epozodu crno-belih iz istorije - Fljamurtari.

"Treba da razmišljamo pozitivno, ova generacija nema sećanja na Fljamurtari. Treba da se fokusiramo na nas, da odigramo bez straha da tražmo pobedu od prvog minuta. Mnogo bolje funkcionišemo kad igramo na strani. To nam više odgovara i nadam se da će tako biti i sutra. Najbitnije da izađemo sa dobrim mentalitetom, da idemo na pobedu", uzvratio je ŠĐukić, dodajući da mu je ovo prvi put u karijeri da ide u Albaniju.

ZANIMLJIVOSTI

UEFA daje 125.000 evra za pobedu, a predsednik Skenderbega Adrijan Takaj obećava  igračima 100.000 za pobedu, 50.000 za remi.

Partizan će odsesti u "Kraun plazi" u centru Tirane, hranu će spremati klupski kuvar iz Zemunela, a pored komesara za bezbednost na put je krenulo četiri pripadnika obezbeđenja. Partizan očekuju iste mere bezbednosti kao i reprezentaciju Srbije pre dve godine, dakle kolona vozila, rasčišćene ulice, blokiran put od 40 kilometara do Elbasana i nazad, pratnja helikopterom tokom puta...

Partizan će trenirati na stadionu FK Tirana udaljenom nekih 500 metara od hotela.

"Politika" tvrdi da će na utakmicu doći i bivši igrač Partizana Fadilj Vokri, predsednik FS Kosova.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

"Bambi" Tošić: Ne idemo krvavih očiju u Albaniju

Izvor: Mondo, 18.Okt.2017

Iskusni vezista Partizana Zoran Tošić dao je vrlo smirenu i pametnu izjavu pred okršaj sa albanskim Skenderbegom u 3. kolu Lige Evrope...Foto: MN Press..Fudbaleri Partizana u četvrtak uveče, odnosno tokom celog boravka u Albaniji, treba da misle samo na jedno - na fudbal...Uostalom, i trener Miroslav...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.