Đukić: Da izbegnemo ludilo i iskoristimo šanse

Izvor: RTS, 23.Sep.2017, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić: Da izbegnemo ludilo i iskoristimo šanse

Trener Partizana Miroslav Đukić rekao je da očekuje da će njegova ekipa u predstojećem meču protiv Rada biti mirnija u napadu i da će iskoristiti šanse koje stvori.
"Još jedna u nizu teških utakmica... Posle nerešenog rezultata kod kuće (protiv Napretka), očekuje nas još jedna teška utakmica protiv ekipe koja će pokušati da se odbrani i da nas ugrozi iz kontranapada", rekao je Đukić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Fudbaleri Partizana su u sredu odigrali 1:1 protiv Napretka u Humskoj, a već u nedelju ih očekuje novi duel – meč protiv Rada na Banjici u 11. kolu Super lige Srbije.
"Očekujem da ekipa reaguje i da bude mirnija što se tiče ofanzive, da stvorimo više prilika i da damo golove... U prošloj utakmici smo ušli u ludilo, nismo bili mirni u završnici i nismo uspeli da iskoristimo šanse koje smo imali", rekao je Đukić.
Na pitanje novinara da li postoji opasnost da njegovi igrači više razmišljaju o utakmici protiv Dinama iz Kijeva koja je u četvrtak, Đukić je naveo da je siguran da to nije slučaj.
"Ta utakmica je u četvrtak i da biste odigrali dobro u četvrtak morate da odigrate dobro i u nedelju. Sve je to povezano. Sigurno da igrači neće razmišljati o Dinamu, već o tome da pobedimo Rad i da se vratimo na pobednički kolosek", rekao je Đukić.
Đukić je kao igrač proveo dve godine u Radu.
"Mnogo je lepih uspomena. Sa (trenerom Rada Gordanom) Petrićem sam radio u Partizanu pre deset godina. Biće mnogo emocija, ali nama trebaju tri boda i to je najbitnije u ovom momentu", rekao je Đukić.
Trener Partizana na predstojećoj utakmici neće moći da računa na povređenog Zorana Tošića, kao ni na Nemanju Miletića, dok će Sejduba Suma nakon pauze biti u konkurenciji za tim. Još neki igrači osećaju blaže povrede, odnosno simptome istih, zbog čega bi možda trebalo očekivati da će i oni biti odmoreni.
Đukić nije želeo da kaže ko će na Banjici zameniti Tošića i dodao da je Nemanja Antonov "prirodna zamena" za Miletića.
Partizan je trenutno treći na tabeli Superlige Srbije. Ima pet bodova manje od prvoplasirane Crvene zvezde.
"Ima još mnogo da se igra, mi treba da se koncentrišemo da popravimo našu igru, posebno u napadu i na tome insistiramo... Još ima mnogo da se igra, ne razmišljamo o tih pet bodova prednosti koje ima Zvezda", rekao je Đukić.
Utakmica između Partizana i Rada igra se u nedelju od 19.00.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POSLE KIKSA PROTIV NAPRETKA: Đukić pravi VELIKE PROMENE u timu za meč protiv Rada (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017

Utakmica se igra u nedelju uveče...Partizan posle neočekivanog remija protiv Napretka gostuje Radu (nedelja, 19 h) bez prava na kiks. Izabranici Miroslava Đukića već zaostaju za Crvenom zvezdom pet bodova i svaki sledeći kiks bi ih značajno udaljio od odbrane titule. Da nevolja za Partizan bude...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.