Dinamo prejak za Partizan  4:1

Izvor: B92, 23.Jan.2015, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinamo prejak za Partizan " 4:1

Fudbaleri Partizana poraženi su u prvom meču na pripremama u Turskoj, od lider JSL bolji je bio Dinamo iz Moskve – 4:1 (2:0).

Crno-bele je načeo Matje Valbuena golom u petom minutu pošto je ostao sâm u šesnaestercu Partizana, dok je drugi gol postigao Kokorin desetak minuta kasnije. Oba je namestio Jurij Žirkov.

Na 3:0 povisio je mladi Zobnin u 69. minutu, a samo šest minuta kasnije Babović je smanjio divnom 'panenkom' iz penala. Konačan rezultat postavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Kevin Kuranji, takođe iz penala.

Beogradski klub će sledeći meč na pripremema odigrati 27. januara, kada će se sastati sa švajcarskim Cirihom.

Oba uvodna pogotka došla su posle preciznih centaršuteva i odličnih prodora igrača Dinama po desnoj strani. Kod prvog gola Lukač je zakačio loptu nogom, ali nije sačuvao mrežu, kod drugog je bio potpuno nemoćan.

Valbuena je posle odličnog prodora svog saigrača smirio loptu šesnaestercu Partizana, precizno šutnuo i pored intervencije Lukača doveo svoj tim u prednost.

Deset minuta kasnije posle još jednog prodora po istoj strani terena Žirkov je asistirao Kokorinu koji je bio u boljoj poziciji od štopera Partizana i bilo mu je lako da sporvede loptu u gol sa samo nekoliko metara udaljenosti.

Prvu šansu vodeći tim Jelen superlige imao je u 25. minutu kada je sa više od 20 metara Drinčić direktno šutirao iz slobodnog udarca. Golman Dinama Šunin je morao da dâ sve od sebe ne bi li sačuvao mrežu svog tima, ali je na kraju uspeo da odbije loptu.

Posle nekoliko prodora po strani koji su se završili lošim centaršutevima crno-beli su opet imali šansu posle slobodnog udarca. Faul je napravljen nad Lazovićem sa leve strane na 25 metara, a Drinčić je ovoga puta bio neprecizan i lopta je završila daleko pored gola.

U 40. minutu Aleksandar Kokorin je srušen pred šesnaestercom Partizana, ali živi zid je zaustavio Bitnerov pokušaj. U nastavku akcije ruski tim je došao do lopte, a kapiten crno-belih Danko Lazović grubo startovao kod leve aut-linije i zaradio žuti karton.

Igrači srpskog vicešampiona imali su pred poluvreme imali još jednu izglednu šansu. Još jednom je faul napravljen sa leve strane blizu šesnaesterca, Drinčić je uputio sjajan udarac koji je završio blizu gola protivnika. Sudija je signalizirao da je neko iz živog zida dodirnuo loptu pa je dosuđen korner za crno-bele. Prekid je opet izveo reprezentativac Crne Gore, Kojić se našao u izglednoj šansi ali je sa peterca glavom šutirao preko gola.

Na poluvreme se otišlo rezultatom 2:0 za Dinamo.

Partizan je agresivnije ušao u nastavak, da bi u uvodnih 15 minuta nastavka imao nekoliko šansi. Najpre su dve opasne situacije došle posle prodora Pauljevića po desnom boku, i dobrih lopti Stefana Babovića, ali je Šaponjić u oba navrata za malo bio kratak. Najbolju priliku da svoju ekipu vrati u meč imao je Saša Marković, kada je sa dvadesetak metara za malo bio neprecizan.

S druge strane, ruska ekipa nije previše zapinjala, čekala je svoju šansu, da bi mladi Roman Zobnin iskoristio pravovremeni pâs levog beka i sa kapice lagano pogodio dalji ugao gola Živkovića za ubedljivih 3:0. Već u sledećem napadu mladi Šaponjić imao je priliku da smanji prednost, ali je pogodio stativu, iako mu je možda bilo pametnije da proigra usamljenog Babovića na petercu.

U narednom napadu propustio je još jednu sjajnu priliku, kada je Šunin zaustavio njegov pokušaj sa samo dva metra, ali je samo minut kasnije arbitar dosudio penal za Partizan, posle faula nad Babovićem. Bivši igrač Voždovca i Fejenorda preuzeo je odgovornost na sebe i 'panenkom' prevario golmana Dinama u 75. minutu.

Nastavili su crno-beli s napadima, ali nisu uspeli da se u potpunosti vrate u meč, što je kaznio Kevin Kuranji, takođe sa bele tačke, šest minuta kasnije, posle neopreznog faula Saše Markovića.

Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja, a najbolju priliku propustio je Volkov, pošto je njegov udarac sa levog boka završio tik pored dalje stative. Još jedan pokušaj imao je i Babović iz slobodnjaka, ali je pogodio samo zid.

Sastavi:

Partizan:

Prvo poluvreme: Lukač, Pauljević, Petrović Nemanja, Stevanović, Ćirković, Drinčić, Brašanac, Živković, Luka, Lazović, Kojić (4-4-2)

Drugo poluvreme: Živković Živko, Marinković, Volkov, Ilić Branko, Petrović Ivan, Marković, Babović, Ilić Saša, Grbić, Ninković, Šaponjić (4-3-3)

Klupa: Kljajić, Lukić, Pantić (Škuletić i Bogosavac imaju temperaturu 38°)

Dinamo Moskva: Šunin, Kozlov (Rotenberg 46′), Samba (Danilkin 46′), Duglas Teišeira, Bjutner, Jonov (katrč 66′), Denisov (Jusupov 46′), Žirkov (Džudžak 46′), Kokorin (Kuranji 46′), Valbuena (Zobnin 66′), Vankier.

Igrali su još: Džudžak, Jusupov, Tašaev, Zobnin, Katrič, Obolskij, Kuranji, Berezovksi, Gabulov, Danilkin, Jarmolicki, Rotenberg.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RUSI PREJAKI: Partizan potpuno neubedljiv protiv Dinama

Izvor: HotSport.rs, 23.Jan.2015

Lider Jelen Superlige beogradski Partizan odigrao je prvu pripremnu utakmicu u Turskoj, protiv Dinama iz Moskve. Poražen je sa 4:1 (2:0).. . Crno-beli nisu mogli da računaju na bolesne najboljeg stelca JSL Petra Škuletića i Bogosavca. Dinamo je poveo već u petom minutu golom Matje Valbuena golom...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.