Dante Egzum potpisao za Dalas – ide kod Dončića i Irvinga

Izvor: B92, 02.Jul.2023, 07:10

Dante Egzum potpisao za Dalas – ide kod Dončića i Irvinga

Australijanac i miljenik Grobara je dobio garantovani ugovor od Teksašana posle sjajne sezone koju je imao u Partizanu.

Najpoznatiji NBA insajder Adrian Vojnarovski u noći između subote i nedelje doneo je loše vesti po navijače Partizana - njihov miljenik Egzum napušta klub i vraća se u NBA ligu.

Egzum je dogovorio prelazak u Dalas, potvrdio je Vojnarovskom agent igrača Brendon Rozental.

Nekadašnji peti "pik" na draftu tako se vraća u najjaču >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ligu na svetu gde je igrao od 2014-2021. kombinovano za Jutu (koja ga je draftovala) i za Klivlend. Međutim, zbog čestih povreda nije iskazao pun potencijal pa je tek u Evropi pokazao sav svoj kvalitet.

Pokazao se u Barseloni, a onda i u Partizanu gde je, osim igrom, i ponašanjem osvojio srca navijača Partizana.

U Dalasu ga čeka mega tandem majstora košarke Luka Dončić i Kajri Irving (koji je dan ranije potpisao trogodišnji ugovor vredan 126 miliona dolara),

Nažalost, Egzumu u ovim trenucima uopšte nije do slavlja, jer je upravo dok je dogovarao prelazak u Dalas njegov otac Sesil primljen u bolnicu i prema poslednjim informacijama njegovo stanje je kritično.

Egzum je u tek završenoj sezoni predvoio Partizan do titule u ABA ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.