Da li je Evroliga Jabuseleovom kaznom samo zamazala oči?

Izvor: B92, 28.Apr.2023, 18:05

Da li je Evroliga Jabuseleovom kaznom samo zamazala oči?

Košarkaši Real Madrida Geršon Jabusele i Gabrijel Dek neće moći da pomognu svojoj ekipi u trećoj utakmici plej-of serije protiv Partizana.

To je odluka Evrolige posle incidenata u Madridi i opšte tuče u meču u kom su crno-beli stigli do 2:0 u seriji, nakon što je utakmica prekinuta pre kraja.

Najgore je prošao upravo Jabusele koji je zbog rvačkog zahvata nad Danteom Egzumom kažnjen sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet utakmica neigranja u kontinentalnom takmičenju, dok je Gabrijel Dek zaradio jedan meč suspenzije.

Stavimo to na papir. Francuz je tokom regularnog dela sezone odigrao 29 utakmica, od čega je 16 započeo u startnih pet. U proseku je za 24 minuta na parketu postizao 9,7 poena i imao četiri skoka.

Dek je jedini koji je kod Ćusa Matea igrao preko 25 minuta u proseku i to na 30 mečeva od čega 22 od starta. U proseku je imao 12 poena i 5,4 skokova.

Kada pogledamo plej-of seriju sa Partizanom, vidimo da je Argentinac dobrano napredovao i da u proseku ima 16 poena uz preko 70 odsto šuta iz igre. Jabusele za trunku nazadovao i ima 8,5 poena i četiri skoka uz gotovo 10 minuta više na parketu.

Čini se da je španski tim pretrpeo ozbiljan udarac, ali teško da može da se poredi sa onim Partizana koji neće moći da računa na Kevina Pantera, Matijasa Lesora i Dantea Egzuma – tri ponajbolja igrača ekipe.

Pogotovo kada uporedimo dužinu klupa dva tima, Real ima ogromnu prednost. Jabusele je itekako zamenljiv, Dek je bitan deo, a u najavi je i povratak Tavaresa nakon što se i Porije vratio u prošloj utakmici. Kako bilo, stiče se utisak da je Partizan iako kvantitativno prošao bolje, kvalitativno nikako nije.

Primetno je i da je kaznu izbegao Serhio Ljulj koji je praktično sve "zakuvao" faulom nad Kevinom Panterom, samo da bi se potom povukao i dopustio drugima da se pesniče.

Kako će to izgledati na terenu videćemo 2. maja kada se dve ekipe prvi put sastaju u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evroliga

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Teodosić dobio dva meča suspenzije zbog vređanja sudija, a Jabusele..."

Izvor: B92, 28.Apr.2023

Evroliga podelila je kazne Reaku i Partizanu zbog nemilih scena na drugom meču plej-of serije, koji je završen tučom...Osim novčanih sankcija, suspenzije su zaradila četiri igrača, Gabrijel Dek i Matsijas Lesor po jednu utakmicu, Kevnin Panter dve, a Geršon Jasusele pet, zbog rvačkog zahvata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.