DV: Ovo je fantastičan uspeh

Izvor: B92, 19.Dec.2013, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DV: Ovo je fantastičan uspeh

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ponosan igrače što su se hrabro borili sa moskovskim CSKA, iako su poraženi sa 73:62.

'Crno-belima' je za prolazak u Top16 fazu bio dovoljan i poraz od ruskog velikana u slučaju da Nanter bude poražen od Fenerbahčea u Parizu, što se i desilo.

Odmah po završetku utakmice Vujošević je pitao koji je rezultat u Parizu, a potom dodao:

Ponosan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sam na igrače zbog velike borbe. Ipak je naš protivnik bio klub koji ima budžet 60 miliona evra. Oni su došli veoma motivisani u Beograd, zato što su znali da će dobiti odmor za Božić ako dobiju utakmicu ovde“, rekao je Vujošević.

Vujošević je istakao da je postignut uspeh prvenstveno igrača.

Fantastičan uspeh, objektivno gledano, ne smem da li može da se predstavi u dimenziji u kojoj jeste. Mislim da je zasluga igrača koji se bore do granice samouništenja i treniraju na takav način, posvećeni su, jedino tako radeći mi smo mogli protiv boljih timova da napravimo uspeh, koji je veliki. Treba se presabrati, šta može da se uradi osim dolaska Tepića, Bertansov povratak neće doći skoro“, rekao je Vujošević.

Trener Partizana istakao je da očekuje da će ’crno-beli’ odigrati neki meč u „Kombank areni“, a takođe je se i osvrnuo na meč sa CSKA.

Mi smo pristupili kao da je jedina alternativa za plasman među 16 najboljih u Evropi. Zasluženo su slavili, uspeli su da svojom agresivnošću, posebno u drugom poluvremenu, razbiju organizaciju naše igre. Takođe, slabo smo branili ’pik end rol’, mislim da imamo prostora bolje da odigramo, mada sam veoma zadovoljan borbenošću. Sam ulazak u Top16 veliki uspeh, imali smo problema sa Muslijem i Žofrijem, on i Bogdanović su isceđenim, tako da se i to osetilo, ali ne treba potceniti kvalitet našeg protivnika, pošto CSKA pretenduje na sam trofej“, naglasio je Vujošević.

Vujošević se na neki način zahvalio i Željku Obradoviću, čiji Fenerbahče je pobedio Nanter sa 95:76 i tako poslao šampiona Srbije u drugu fazu.

Kada se igra protiv Partizana on ima posebnu želju da dobije i zbog svog tima, ne samo zbog nas, i ja mu se na tome zahvaljujujem“, rekao je Vujošević.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DV: Ovo je fantastičan uspeh

Izvor: B92, 19.Dec.2013

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ponosan igrače što su se hrabro borili sa moskovskim CSKA, iako su poraženi sa 73:62.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.