Nova vest
Košarka

Četvrtak, 19.12.2013.

22:34

DV: Ovo je fantastičan uspeh

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je da je ponosan igrače što su se hrabro borili sa moskovskim CSKA, iako su poraženi sa 73:62.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

’Crno-belima’ je za prolazak u Top16 fazu bio dovoljan i poraz od ruskog velikana u slučaju da Nanter bude poražen od Fenerbahčea u Parizu, što se i desilo.

Odmah po završetku utakmice Vujošević je pitao koji je rezultat u Parizu, a potom dodao:

Ponosan sam na igrače zbog velike borbe. Ipak je naš protivnik bio klub koji ima budžet 60 miliona evra. Oni su došli veoma motivisani u Beograd, zato što su znali da neće dobiti odmor za Božić ako ne dobiju utakmicu ovde“, rekao je Vujošević.

Vujošević je istakao da je postignut uspeh prvenstveno zasluga igrača.

Fantastičan uspeh, objektivno gledano, ne smem da li može da se predstavi u dimenziji u kojoj jeste. Mislim da je zasluga igrača koji se bore do granice samouništenja i treniraju na takav način, posvećeni su, jedino tako radeći mi smo mogli protiv boljih timova da napravimo uspeh, koji je veliki. Treba se presabrati, šta može da se uradi osim dolaska Tepića, Bertansov povratak neće doći skoro“, rekao je Vujošević.

Trener Partizana istakao je da očekuje da će ’crno-beli’ odigrati neki meč u „Kombank areni“, a takođe je se i osvrnuo na meč sa CSKA.

Mi smo pristupili kao da je jedina alternativa za plasman među 16 najboljih u Evropi. Zasluženo su slavili, uspeli su da svojom agresivnošću, posebno u drugom poluvremenu, razbiju organizaciju naše igre. Takođe, slabo smo branili ’pik-en-rol’, mislim da imamo prostora bolje da odigramo, mada sam veoma zadovoljan borbenošću. Sam ulazak u Top16 veliki uspeh, imali smo problema sa Muslijem i Žofrijem, on i Bogdanović su isceđeni, tako da se i to osetilo, ali ne treba potceniti kvalitet našeg protivnika, pošto CSKA pretenduje na trofej“, naglasio je Vujošević.

Vujošević se na neki način zahvalio i Željku Obradoviću, čiji Fenerbahče je pobedio Nanter sa 95:76 i tako poslao šampiona Srbije u drugu fazu.

Očekivalo se da Fenerbahče posle serije poraza sa pobedom uđe u sledeću fazu Evrolige. Znao sam da će kod Željka Obradovića biti
još dodatna emocija jer je čovek iz Partizana i da mu je dodatno stalo da igrajući utakmicu koja odlučuje o Partizanovoj sudbini odigra maksimalno utakmicu i zahvaljujem mu se što se to desilo
“, rekao je Vujošević.

Vujošević je istakao da očekuje pomoć sponzora u narednom periodu, ali da ’crno-beli’ i dalje nisu u idealnoj situaciji.

Treba biti plivač i u hladnoj i mutnoj vodi, ne samo kada su dobri uslovi“, istakao je Vujošević.

Strateg šampiona Srbije takođe je naglasio da mu je svejedno ko će biti protivnici Partizana u narednoj fazi.

„Grupa je jaka, kako i ne bi, kada se od 24 najbolje evropske ekipe sito i rešeto prolazi 16. Nama je bio veliki cilj da uđemo u tu grupu i ne pravimo sebi amnestiju od obaveze da po igri budemo ravnopravni učesnici te grupe, iako ni u čemu drugome nismo ravnopravni sa tim članovima“, rekao je Vujošević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu