DULJAJ - OSTAVKA: Neću bežati, nemam čega da se stidim

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2023, 16:39

DULJAJ - OSTAVKA: Neću bežati, nemam čega da se stidim

Partizanu sledi novi meč sa Čukaričkim.

Fudbaleri Partizana su se od titule oprostili još odavno, ali sada je daleko i drugo i treće mesto, a možda je i  pod znakom pitanja i učešće u Evropi iduće sezone.

Crno-beli su poraženi od Čukaričkog posle pauze od devet dana i nastavljene utakmice, a ekipa iz Humske morati da izađe još jednom pred "Brđane", ovaj put u plejofu.

Igor Duljaj, trener Partizana, ističe da je razmak od tri dana izuzetno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << težak za pripremu utakmice sa istim protivnikom.

- Nije lako, čak i da smo dobili, teško je pripremiti ekipu za ono što vas očekuje u tri dana. U tri dana dve utakmice protiv istog protivinka, ulog je velik, da se ne bih žalio, smeta ovo, smeta ono, moramo da se suzbijemo i vidimo ko je dostojan dresa Partizana, da vidim da li sam ja isto dostojan da predstavljam klub. Nema izgovora, sve može da se dogodi u životu, ali niko ne može da oduzme borbu na terenu. To je ono što ću tražiti od njih. Danas imamo trening kasnije, moram videti u kakvom su stranju neki igrači, na osnovu toga mogu da vidim prvih 11, ali biće promena.

Trener crno-belih je otkrio i šta je zamerio svojim igračima, šta su pričali posle poraza od Čukaričkog.

- Pričali smo posle utakmice, ne odmah, nego sledeći dan, od kuknjave nema ništa. Da se žalimo kao Kalimero, smeta ovo, smeta ono, nema toga. Partizanov dres je težak, nije lako ni drugima, igrate u velikom klubu, morate i tako da se ponašate, postoji kriza, ne samo u Paritzanu, ali bavite se time, tako da nema opravdanja za neke stvari. Možeš loše da igraš, ali navijač Partizana neće oprostiti ako se ne boriš i ne trčiš.

Duljaj kaže da loši rezultati smeju da utiče na fudbalere Partizana.

- Sve zavisi od igrača do igrača, ja to gledam na drugačiji način, malo sam dosadan, kad se izađe na teren, svi problemi moraju da nestanu, U svojoj glavi moraš da shvatiš kada sudija da znak, sve ono oko tebe nestaje, poništava se. Imaš protivnika, to je to. Nema dodatno nešto, tenzija ili nešto. Teren je jedino merilo.

Dosta veliki problem je i bodovni zaostatak za TSC-om i Čukaričkim, koji su direktni rivali Partizana u borbi za Evropu. Otkrio je i Duljaj da će lako otići ako to bude potrebno.

- Ja se redovno čujem sa sportskim direktorom, pričamo, analiziramo, tako da... Ja sam rekao ono što mislim, ono što osećaju igrači i ja sam rekao ono što se mene tiče, ja se ne predajem, ako je problem u meni, ja mogu to veoma lako da rešim. Ali neću bežati, nemam čega da se stidim, radim pošteno i od srca, da li je dovoljno ili ne, pokazuje se da nije, ali dok postoji šansa ja se ne predajem.

Duljaj ne otpisuje mogućnost da završi na 2. mestu na kraju lige.

- Znate kako, cilj nisam ja postavio. Partizan sam po sebi, ko god da je u klubu, ko god da igra, Partizan postavlja ciljeve, mi ne možemo biti prvi, ogromna je razlika, neko kaže da možemo ostati bez Evrope, mi možemo da ostanemo i bez Evrope, a možemo biti i drugi, sada zavisi od nas, sudbina je u našim rukama, nema levo, nema desno, napred i momci i ja da se borimo, druge nema.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.