DESETKOVANI RAD ODOLEO ZVEZDI: Partizan blizu titule

Izvor: Kurir, 03.Mar.2013, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DESETKOVANI RAD ODOLEO ZVEZDI: Partizan blizu titule

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde odigrali nerešeno pa Partizan ima priliku da pobedom nad BSK-om u sredu pobegne na osam bodova više

Fudbaleri Crvene zvezde i Rada remizirali su 1:1 na stadionu  Obilića,u utakmici 17. klola Superlige Srbije.

Zvezda je povela golom Milijaša iz jedanaesterca koji je pred kraj prvog poluvremena skrivio golman Rada Kljajić.

Zvezda je imala inicijativu u većenm delu meča, ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Rad u 65 minutu golom Đurđevića stigao do boda, kojim je možda i odlučen šampionat jer Partizan sada uz meč manje sa BSK-om (igraće se u sredu) ima pet bodova više.

Pomoćni trener Crvene zvezde Bratislav Živković, posle meča je rekao:

"Imali smo neobjašnjiv pad u nastavku i iz jedne greške primili gol, posle čega se nismo vratili. Mislili smo da je utakmica gotova posle prvog poluvremena. Ne znam šta se desilo, jedno smo se dogovorili na poluvremenu, a drugo se desilo", rekao je Živković.

Trener Rada Marko Nikolić je ocenio:

"Imali smo šanse u prvom poluvremenu. Čestitam igračima, koji su ove sezone dva puta protiv Zvezde igrali sa igračem manjei i oba puta osvojili bod",  rekao je Nikolić.

http://www.youtube.com/watch?v=YgyIIfXJetU

Tekstualni prenos

90 + 4 Kraj utakmice

90. minut - Akcija Mudrinskog i Milijaša ali bez promene rezultata.

88. minut - Milivojević je šutirao, ali je golman Rada izbio loptu u korner. Posle toga nije bilo opasnosti po gol domaćina.

87. minut - Zvezda nema mnogo šansi, a rad se uspešno brani

78. minut - Centaršut Petkovića sa leve strane, Mudrinski na 2-3 metra od gola ali nije uspeo da iz gužve pogodi gol

71. minut - Dobra šansa za Milijaša, šut glavom ali golman Rada siguran.

65. minut - GOOOOOL, 1:1, Đurđević... Rad je izveo akciju preko desne strane, odatle je doleteo centaršut u srce kaznenog prostora, zaspala je kompletna odbrana gostiju, a Đurđević se samo "poklonio" i potpuno neometan glavom savladao nemoćnog Bajkovića.

60 minut - Kasalica dobija žuti karton zbog prigovora. Napadač Crvene zvezde je tražio jedanaesterac posle duela u šesnaestercu Rada:

50. minut - Velika prilika za Mudrinskog, prva šansa u drugom poluvremenu ali šut pored gola - idealno je bio upošljen od strane Milijaša

Počelo je i drugo poluvreme na Vračaru uz bakljadu navijača Crvene zvezde

II poluvreme

Kraj prvog poluvremena. Zvezda posle 45 minuta vodi 1:0

Prvo poluvreme je produženo čak 9 minuta. Zvezda je u nadoknadi vremena imala nekoliko prilika da uveća vođstvo, ali Milijaš, Milijaš i Mudrinski nisu bili precizni.

45. minut - 1:0 za Zvezdu! Milijaš je bio precizan sa penala

42. minut - Penal za Zvezdu. Kasalica je obišao Vica, a onda je Kljajić oborio Kasalicu. Kljajić je dobio crveni karton, a na gol staje Jovanović

30. minut - Zvezda ima inicijativu, ali bez prave prilike za gol

24. minut - Garido i Mladenović su odigrali odličnu akciju, a lopta je došla do Mudrinskog koji je bio izblokiran

15. minut - Ukazuje se pomoć golmanu Rada, koji je dobio udarac u glavu posle sudara sa jednim saigračem. Prekid je trajao skoro pet minuta.

11. minut - Zvezda pokušava da uspostavi kontrolu meča većim posedom lopte, ali Rad u kontra napadima pravi konkretnije prilike. Lazović je izveo prekid sa leve strane, ali nije uspeo da dođe do te lopte Mudrinski.

5. minut - Nova prilika za Rad. Uroš Đurđević je pobegao odbrani Zvezde, ali je i on šutirao preko Bajkovićevog gola.

4. minut - Velika prilika za Rad. Adamović se posle odlične akcije našao sam ispred golmana Zvezde, ali je bio neprecizan.

2. minut - Mudrinski je imao polupriliku za Zvezdu, ali je loše šutirao glavom.

1. minut - Utakmica je počela

Rad: Kljajić, Ćirković, Vitas, Đurđević, Vico, Pršo, Gnjatić, Raspopović, Perović,Adamović, Leković

Crvena zvezda: Bajković, Pantić, Petković, Mikić, Mladenović, Garido, Milijaš, Milivojević, Lazović, Kasalica, Mudrinski

Meč se iz bezbedonosnih razloga umesto na stadionu na Banjici igra na stadionu Obilića na Vračaru. Pristalice Rada su najavile da će zbog ove odluke bojkotovati duel sa Zvezdom, koja će imati veliku podršku svojih navijača.

Crvena zvezda je trenutno druga na tabeli sa šest bodova manje od prvoplasiranog Partizana. Rad je sedmi sa 26 poena.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.