Luka i Šćepović za pobedu Partizana

Izvor: B92, 02.Mar.2013, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Luka i Šćepović za pobedu Partizana

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu u prolećnom delu sezone, savladali su Donji Srem sa 2:0, u 17. kolu Jelen Superlige Srbije.

U meču u Humskoj nije viđen mnogo zanimljiv, niti kvalitetan fudbal, ali su "crno-beli" golovima Predraga Luke i Marka Šćepovića osvojili nova tri boda.

U subotu je odigrano šest utakmica 17. kola, Javor je bio ubedljiv protiv Smedereva, pobede su ostvarili Vojvodina, Jagodina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Novi Pazar i Radnički Niš. U poslednjem meču kola, u derbiju vikenda Rad dočekuje Crvenu zvezdu na Vračaru u nedelju od 14:00.

Jelen Superliga, 17. kolo:

Partizan - Donji Srem 2:0 (1:0)

Predrag Luka 38, Marko Šćepović 49

Stadion Partizana: 8.500 gledalaca;

Glavni sudija: Srđan Obradović (Jagodina)

Partizan: Stojković - Pauljević, Stanković, Pajović, Ivanov - Smiljanić, Ilić, Luka (Silva 67'), Brašanac - Šćepović (Jojić 90'), Kojić (Mitrović 82')

Donji Srem: Belić - Prljević, Josimov, Zec, Košutić (Škorić 46') - Krunić, Čordašić (Lukić 83'), Damjanović, Terzić, Lakićević, Milutinović (Janković 46')

Tok meča:

Na stadionu u Humskoj je oko 8.500 navijača koji od prvog minuta pružaju veliku podršku "crno-belima". Partizan je izvršio snažan pritisak na otvaranju meča, imao je četiri kornera u nizu do trećeg minuta, ali nije bilo šuta ka golu.

Prvu ozbiljniju priliku Partizan je imao u devetom minutu, ali je posle centaršuta Pauljevića i skoka Šćepovića, napadač "crno-belih" glavom loptu poslao preko gola.

Dva minuta kasnije domaćin ponovo preti posle centaršuta. Brašanac je izveo novi korner, ovaj put Ivanov odlično skače, ali slabo zahvata loptu pa i on prebacuje gol.

U međuvremenu sa tribina je glasno odjekivalo: "Uprava napolje!".

Brašanac i Kojić su u 20. minutu odigrali sjajnu akciju za Šćepovića, ali je napadač Partizana bio u ofsajdu. Ali, i da je bio u dozvoljenoj poziciji, traljavo je šutirao pa nije ni bilo gola.

Već u sledećem napadu Smiljanić je sjajno poslao loptu u prostor za Kojića, ali su i njemu sudije signalizirale ofsajd, mada usporeni snimak nije mogao da potvrdi ispravnost/neispravnost te odluke.

Gosti su bili gusto raspoređeni u sredini terena, pa su "crno-beli" uglavnom pokušavali centaršutima da pronađu Šćepovića, koji je bio dobro pokriven.

U 24. minutu Partizan dobija faul na oko 25 metara, nakon što je Čordašić udario Ilića u lice. Međutim, Šćepović je očajno šutirao, za razliku od priprema kada je nekoliko puta bio precizan iz prekida. Minut kasnije i Donji Srem je prvi put zapretio. Posle akcije po desnoj strani i dva driblinga, Krunić je šutirao sa 20-ak metara, ali je Stojković lako uhvati loptu.

Najbolju šansu za gol Partizan je propustio u 34. minutu. Pauljević je prošao po desnoj strani sve do peterca, lopta je prošla pored kojića do Šćepovića, čiji šut sa 7-8 metara brani Belić. U sledećem napadu pokušao je Luka sa distance, ali je dobio samo korner.

Ipak, sedam minuta pre kraja poluvremena Partizan stiže do vođstva. Šćepović je sjajno poslao loptu u kazneni prostor Kojiću, šutirao je iz prve, intervenisao Belić ali samo na kratko dobio loptu, na koju je natrčao Predrag Luka i na svom debiju u "crno-belom" dresu postigao gol.

Drugo poluvreme počelo je mirno, da bi već u četvrtom minutu Partizan je duplirao prednost. Brašanac je na levoj strani sjajno proigrao Stankovića u prazan prostor, bek "crno-belih" nije komplokovao, odmah je dodao loptu do Šćepovića na desetak metara od gola, ovaj je isfintirao šut, prošao pored čuvara, a onda sa nekoliko metara lako savladao Belića.

Usledilo je dvadesetak minuta mirnog perioda, nije bilo šansi ni na jednoj strani, da bi u 67. minuti Belić spasao Donji Srem trećeg gola.

Neposredno pre njegove intervencije, sudija nije signalizirao igranje rukom u kaznenom prstoru gostiju, da bi sa druge strane sjajno šutirao Kojić, ali je golman tim iz Jakova bio siguran.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUTINSKI: Luka i Šćepović doneli pobedu Partizanu

Izvor: Kurir, 02.Mar.2013

Luka je postigao prvi gol u 39, a konačan rezultat postavio je Šćepović u 50. minutu..BEOGRAD - Fudbaleri Partizana pobedili su u Beogradu ekipu Donjeg Srema rezultatom 2:0 (1:0) u meču 17. kola Superlige Srbije...Golove za crno-bele postigli su Predrag Luka u 39. i Marko Šćepović u 50. minutu...Partizan...

Nastavak na Kurir...

Partizan savladao Donji Srem

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2013

Fudbaleri Partizana ostvarili su prvu pobedu u prolećnom delu sezone, pošto su večeras u Beogradu savladali Donji Srem sa 2:0, u 17. kolu Jelen Superlige Srbije...U meču u Humskoj nije viđen mnogo zanimljiv, niti kvalitetan fudbal, ali su "crno-beli" golovima Predraga Luke i Marka Šćepovića osvojili...

Nastavak na Vesti-online.com...

JSL: Kiks Zvezde na Vračaru

Izvor: B92, 03.Mar.2013, 14:58

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde igraju na Vračaru poslednji meč 17. kola Jelen Superlige. Trenutni rezultat je 1:1 posle 85 minuta..."Crveno-beli" imaju motiv više protiv gradskog rivala, koji je u prvom delu sezone osvojio bod na "Marakani". Rad je tokom zime promenio tim, otišla su dva ključna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.