JSL: Kiks Zvezde na Vračaru

Izvor: B92, 03.Mar.2013, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JSL: Kiks Zvezde na Vračaru

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde igraju na Vračaru poslednji meč 17. kola Jelen Superlige. Trenutni rezultat je 1:1 posle 85 minuta.

"Crveno-beli" imaju motiv više protiv gradskog rivala, koji je u prvom delu sezone osvojio bod na "Marakani". Rad je tokom zime promenio tim, otišla su dva ključna igrača Luka i Kojić.

Zvezda juri lidera Partizan koji ima šest bodova više pa mora da pobedi, a proleće je otvorila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa 2:1 protiv javora. "Građevinari" su na premijer i u 2013. igrali 1:1 sa Radničkim u Kragujevcu.

U subotu je Partizan savladao Donji Srem 2:0, dok su u ostalim mečevima Javor je bio ubedljiv protiv Smedereva, pobede su ostvarili Vojvodina, Jagodina, Novi Pazar i Radnički Niš

Jelen Superliga, 17. kolo:

Rad – Crvena zvezda 1:1 (0:1)

Đurđević 65 - Milijaš 45p

Stadion Obilića:

Sudija:
Milenko Vukadinović

Rad: Kljajić – Ćirković, Vitas, Raspopović, Leković – Gnjatić, Adamović, Pršo, Vico – Đurđević, Perović (Stanojević 74).

Crvena zvezda: Bajković – Pantić, Petković, Mikić (Vešović 53), Mladenović – Garido (Savićević 60), Milijaš, Milivojević, Lazović – Kasalica (Milunović 74), Mudrinski

Tok meča:

Već u prvom napadu Mudrinski nije iskoristio dobru polušansu, da bi nekoliko minuta kasnije Adamović imao još bolju, utrčao je u kazneni prostor na pas Raspopovića iza leđa Zvezdine odbrane, ali je loše šutirao preko gola.

Nije prošao ni minut, a domaćin je imao novu šansu, iz slične akcije kao u prethodnom napadu. Garido je izgubio loptu na sredini terena, nju je dobio Uroš Đurđević koji je pobegao odbrani Zvezde, ali je i on šutirao preko Bajkovićevog gola, za malo preko prečke.

Kao što se moglo videti u meču protiv Javora, Zvezda i dalje ima velikih problema u odbrani.

U 14. minutu, posle centaršuta Lazovića, golman Rada Filip Kljajić je boksovao loptu, ali se sudario sa saigračem iz odbrane Čirkovićem, u kojem mu je stradala arkada. Medicinski tim je nekoliko minuta ukazivao pomoć mladom golmanu, ali je on nastavio meč.

Nakon odličnih prilika za Rad u prvih pet minuta, u nastavku nije bilo uzbuđenja, Zvezda je imala incijativu, ali je jalovo napadala, dok su "građevinari" pokušavali drugim loptama da iskoriste najslabiju tačku gostiju - odbranu.

I u drugoj polovini prvog perioda Zvezda je kontrolisala igru, bila nešto konkretnija, ali usim nekoliko centaršuteva za Mudrinskog i Kasalicu, nije bilo opasnosti za Kljajića.

Sa druge strane Đurđević je zaobišao pogubljenog Petkovića i ušao u kazneni prostor, ali nije u potpunosti uspeo da iskontroliše loptu, Pantić interveniše i Bajković hvata loptu.

Ipak, četiri minute pre kraja Rad je poklonio Zvezdi prednost. 18-godišnji Stefan Vico je loše gradio loptu, golman Kljajić bio neodlučan, što je iskoristio Kasalica i ukrao loptu.

Kljajiću nije ostalo ništa drugo nego da obori napadača, Zvezda je dobila penal, a Rad ostao bez igrača. Kazneni udarac izveo je Nenad Milijaš i u 45. minutu doneo prednost "crveno-belima".


Zbog nekoliko dugih prekida, sudija Vukadinović je meč produžio za devet minuta.

U nadoknadi vremena Zvezda je imala dve solidne šanse. Prvo je Petković šutirao glavom preko gola, da bi nedugo zatim Milijaš odlično tukao sa distance, ali takođe preko gola.

Već u sledećem napadu posle kornera, pokušao je i Mudrinski, ali napadač Zvezde prebacuje gol sa svega nekoliko metara. Zvezda je u nadoknadi vremena imala mnogo više šansi nego do isključenja Kljajića.

Početak drugog poluvremana proteklao je u inicijativi Zvezde, posle pokušaja Petkovića i Milivojevića, prvu ozbiljnu šansu imao je Mudrinski, ali je njegov šut izblokiran u korner.

U narednih petnaestak minuta igralo se uglavnom na sredini terena - Zvezda je imala blagu inicijativu, ali bez pravih prilika.

Tempo igre bio je sport, a u 65. minutu Rad je stigao do izjednačenja – Ćirković je sa tridesetak metara poslao loptu u kazneni prostor, Zvezdina odbrana je zaspala, nije uspela da napravi ofsajd zamku, a Uroš Đurđević je glavom savladao Bajkovića.

Tri minuta kasnije Miljaš je pokušao po zemlji sa dvadestak metara, ali lopta je završila pored leve stative. Nedugo zatim Mlijaš je ponovo pokušao, glavom posle centaršuta Petkovića, ali Kljajić je uhvatio loptu.

Zvezda je nastavila da napada, ali bez pravih šansi sve do 78. minuta kada je Mudrinski mogao da se proslavi - Petković je prošao po levoj strani i centrirao, lopta je nezgodno odskočila i Mudrinski je prebacio gol sa tri metra.

Crveno-beli su držali loptu u nogama, ali su delovali sporo i bezidejno. Novih šansi nije bilo sve do 87. minuta kada je Kljajić odbranio solidan udarac Milivojevića. Dva minuta kasnije pokušao je i Milijaš posle dodvanja Mudrinskog, ali je loše zahvatio loptu.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Savićević na klupi, Milivojević igra protiv bivšeg kluba

Izvor: Blic, 03.Mar.2013

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde igraju na Vračaru meč 17. kola Jelen superlige...Za domaći tim na teren su istrčali Kljajić, Ćirković, Leković, Vitas, Vico, Adamović, Gnjatić, Raspopović, Pršo, Perović i Đurđević...Sastav Crvene zvezde na meču čine Bajković, Mikić, Pantić, Petković,...

Nastavak na Blic...

Zvezda bez pobede

Izvor: Akter, 03.Mar.2013

Fudbaleri Rada i Crvene zvezde remizirali su danas - 1:1 (0:1) u poslednjoj utakmici 17. kola Superlige na Vračaru

Nastavak na Akter...

Partizan siguran protiv Zvezde

Izvor: B92, 03.Mar.2013

Rukometaši Partizana i Crvene zvezde u ovim trenucima igraju meč 17. kola Superlige Srbije, i crno-beli' sigurno vode...Šampion Srbije je taj meč dočekao kao apsolutni favorit, posebno jer je lider šampionata, dok je Crvena zvezda oslabljena i u problemima je zbog kazni zbog dugovanja...U prvom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.