Ćurčić saopštio spisak za turnir na Kipru

Izvor: TvojPortal.com, 25.Feb.2012, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćurčić saopštio spisak za turnir na Kipru

Izvor: vesti online
Vršilac dužnosti selektora reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić saopštio je spisak fudbalera koji će krenuti put Kipra na turnir gde će pored domaćina još učestvovati i Jermenija i Kanada.
Na spisku se našao veliki broj mladih fudbalera kojima će 14. tradicionalni turnir na Kipru biti prvo iskušenje u seniorskoj reprezentaciji.


Dres seniorske reprezentacije Srbije prvi put nosiće Matija Nastasić iz Fiorentine, Filip Đuričić >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << iz Herenvena, Aleksandar Ignjovski iz Verdera i Lazar Marković iz Partizana.

"Hteli to da priznamo ili ne, mi smo u smeni generacije. Iz objektivnih razloga nema nekih igrača koji su nosioci igre u reprezentaciji. Rukovodili smo se time da svi koji igraju dobro u svojim klubovima budu na spisku", kazao je Ćurčić.

Srbija će 28. februara u Limasolu igrati protiv Jermenije, a dan kasnije u Larnaki protiv Kipra.

"Bez obzira što startujemo sa novim timom daćemo sve od sebe da ostvarimo dobre rezultate. Optimisti smo, ali ne očekujemo blistave partije, pošto su tu novi igrači", kazao je Ćurčić.

On je istakao da će od ekipe zahtevati "taktičku disciplinu u igri, trčanje i zalaganje".

Ćurčić je kazao da su novi igrači u reprzentaciji "postavili neke standarde u mladoj reprezentaciji i svojim klubovima" i da su zato dobili poziv.

"Mislim da će posle ove dve utakmice javnost u Srbiji dobiti bolju sliku o reprezentaciji i videti u kom smeru želimo da se razvijamo. Ovo je samo prvi filter", istakao je bivši trener Javora.

Posle duge pauze u reprezentaciju Srbije ponovo su pozvani golman Partizana Vladimir Stojković, odbrambeni fudbaler Udinezea Dušan Basta, veziste Ajaksa Miralem Sulejmani i Groningena Dušan Tadić i napadač Osasune Dejan Lekić.Opsirnije procitajte na ovom linku.

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.