Čupić za MOZZART Sport: Najteže je braniti Drinčićeve i Perovićeve slobodnjake!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Okt.2014, 19:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čupić za MOZZART Sport: Najteže je braniti Drinčićeve i Perovićeve slobodnjake!

Mladi golman OFK Beograda uživa u slavi posle odbrana u Humskoj protiv Partizana

OFK Beograd je oduvek bio rasadnik talenata od golmana do napadača. Mladi Romantičari blistali su u Humskoj, otkinuli bod Partizanu (1:1), a pored strelca Dejana Dražića na golu je blistao Stefan Čupić. Mladi čuvar mreže kluba sa Karaburme pokleknuo je samo jednom, međutim, pre i posle toga bio je na visini zadatka. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Drinčić, Škuletić i ostali igrači crno-belih nisu mogli da se načude šta je sve Čupić poskidao.

Kod prvog šuta Drinčića čini se da si bio pomalo nesiguran?

“Bio je dosta nezgodan šut. Njegove lopte propadaju, kad centrira ili šutira iz slobodnjaka lopta nema pravilnu putanju i uglavnom ide visoko, pa odjednom propadne. Meni je ta prva lopta išla direktno u ruke, u stomak, hteo sam da je prihvatim, ali je lopta odjednom propala ispod noge i nisam mogao ništa osim da je izbacim nogama. Inače, posle toga, kad sam uhvatio jedan njegov centaršut osetio sam sigurnost i posle sam branio utakmicu života”, rekao je Čupić za MOZZART Sport.

Da li su njegovi slobodnjaci najteži za odbranu u JSL?

“Pratio sam ga kako šutira slobodnjake u prethodnim utakmicama i kod njegovog slobodnjaka sam iskoračio unapred dva koraka i očekivao sam šut u moj ugao. Da je prebacio živi zid sigurno bi dao gol. Jako je nezgodan igrač. Imao sam mnogo sreće tu, ali sreća se zaslužuje i mislim da sam je ja stvarno zaslužio. Drinčić i Marko Perović iz Radničkog iz Kragujevca imaju najbolji slobodnjak u JSL. Perović isto ima jako dobar udarac, dobru levu nogu i glupo je da trošim reči o Marku, on je evropski igrač”.

Ko ti je zadavao najveće probleme? Škuletić, Drinčić, Branko Ilić, Živković?

“Na samoj utakmici najviše sam se plašio Drinčićevih slobodnjaka koji su jako nezgodni, često se golmanu tu desi greška. Kod Škuletićevih izlazaka samo sam se trudio da budem što mirniji da bih lakše reagovao. On je dosta iskusan igrač i uglavnom čeka golmana do kraja u tim situacijama, ali ispostavilo se da sam ja njega na kraju sačekao i odbranio mu šut”.

Gde si ponikao?

“Prošao sam celu omladinsku školu OFK Beograda, bio sam u svim mogućim selekcijama. Počeo sam da branim sa pet godina u Radničkom iz Niša, tu sam napravio prve korake pošto sam rođen u Niškoj Banji. Sa 12 godina sam došao u Beograd i postepeno sam napredovao. Kada sam imao 18 otišao sam na pozajmicu u Dorćol, gde sam bio jednu polusezonu. Kasnije sam se vratio u OFK i debitovao za prvi tim sa 18 i po godina, mislim čak da sam najmlađi ili jedan od najmlađih debitanata u istoriji kluba. Odigrao sam 13 utakmica u JSL, osvojio Evropsko prvenstvo u Litvaniji, plasirao se sa mladom selekcijom na Evropsko u Češkoj… To su neki najvažniji detalji iz dosadašnje karijere”.

Da li je teže braniti protiv Zvezde i Partizana ili protiv manjih klubova kada niste autsajderi?

“Utakmice protiv Zvezde i Partizana su najlepše utakmice za igrača ili golmana. Znaš da ćeš imati puno posla i kako ti krene prva lopta, ako od prve lopte i prvog ispucavanja krene sve sigurno, meč se uglavnom razvije onako kako ja želim.Sve zavisi od početka, jer ako Zvezda ili Partizan daju rano gol, onda znam da mogu da primim pet do kraja. Ako se sačuva gol u prvom poluvremenu, onda je sve moguće. Drugačije je kad se boriš sa sebi ravnima za opstanak ili Evropu, tu se ne praštaju greške. Veći je pritisak u tim utakmicama. Mislim da je lakše braniti protiv većih rivala, tad si rasterećeniji”.

Još je rano, ali koliko još nameravaš da igraš u OFK Beogradu?

“Sigurno još godinu, godinu i po dana. Ne verujem da ću pre toga otići, toliko još imam ugovor".

Gde bi voleo da jednog dana nastaviš karijeru?

“Za početak bih voleo najviše u Holandiju ili Belgiju. Da se tu prvo afirmišem u inostranstvu, da to bude prvi korak, pa posle možda neka Španija".

Kod mnogih je Groningen favorit pošto su naši igrači tamo napravili lep zalet ka jačim ligama?

“A-ha-ha, neka bude bilo koji, ne mora Groningen. Samo da mogu da branim i da dobro radim i napredujem. Posle bismo videli”, zaključio je Čupić.

Piše: Grujica Andrić

(FOTO: Star Sport)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.