Izvor: MozzartSport.com, 31.Okt.2020, 18:08

Čukarički izrešetao Novi Pazar, Nišić sa kreča i novi klinac Stoisavljević overili TSC za trenera Damjanovića

Zlatibor se počastio na Banjici, Voždovac i Brđani nastavili da vrše pritisak na Partizan

Tri utakmice Superlige u ranom večernjem terminu završena su bez iznenađenja! Čukarički se lepo raspucao protiv Novog Pazara i slavio ubedljivo, Voždovac je zablistao na Krovu protiv TSC, dok je Zlatibor napravio veliki podvig pošto je na stadionu Kralj Petar I gotovo rutinski savladao Rad.

Na Brdu se ekipa Dušana Đorđevića razletela od prvog minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i kada je Stefan Šapić otvorio goste iz Novog Pazara u 27. minutu, bilo je pitanje sa koliko će golova gosti biti ispraćeni kući, a na kraju je rezultat glasio 4:0 (1:0).

Ako je prvo poluvreme bilo kakve nedoumica, onda je nastavak susreta apsolutno pripao Brđanima. Upravo je u drugom poluvremenu zablistao Asmir Kajević koji je sa dva pogotka u uvodnih devet minuta definitivno obezbedio trijumf domaćinu. Konačnih 4:0 postavio je Veljko Birmančević u 77. minutu. Ponovo je Birmančević bio jedan od najrazigranijih igrača Čuke i činilo se kao da je jako želeo da zatrese mrežu Pazarcima, a pre nego što je uspeo u svojoj nameri imao je još dve dobre šanse koje su ostale bez adekvatne realizacije.

Čukarički je konačno prekinuo seriju loših rezultata u domaćem prvenstvu i posle tri kola u kojem je osvojen samo jedan bod vratio se u igru za Evropu.

Od te pozicije Čuku deli jedan bod, pošto je Voždovac upisao veliki trijumf protiv TSC na Krovu – 2:0 (1:0)! Zmajevi su ostvarili prvi superligaški trijumf protiv ekipe iz Bačke Topole i to na krilima klupske mlađarije. Naime, Voždovac je poveo u finišu prvog poluvremena posle gola Jovana Nišića sa bele tačke, dok je golobradi tinejdžer Dragan Stisavljević postavio konačnih 2:0 pet minuta pre ulaska u nadoknadu! Stoisavljevića definitivno treba zapamtiti dobro, pošto će mladi napadač tek krajem novembra da napuni 17 godina. Ovo mu je drugi gol ove sezone, ujedno i drugi uzastopni pošto je bio strelac i na gostovanju Proleteru prošle sedmice za 1:1. Voždovac je do važne pobede stigao bez pomoći šefa stručnog štaba Jovana Damjanovića, pa je ekipu vodio njegov pomoćnik Dobrije Mutavdžić.

Veliku stvar napravio je Zlatibor na gostovanju Rad gde je takođe slavio rezultatom 2:0. Radu se ni na startu ove sezone ne piše dobro, pogotovo jer je Zlatibor odradio lak posao na stadionu Kralj Petar I. Gosti iz Čajetine otvorili su Građevinare već u 13. minutu preko Dimitrija Petronijevića. U nastavku je Zlatibor takođe bio konkretniji, što je uspeo da naplati u 77. minutu kada je Ifet Dakovac pogodio metu za velika tri boda i prvi superligaški trijumf posle tek nešto više od dva meseca i onog slavlja protiv Mladosti na svom terenu.

SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41 penal, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

17.00: (1,13) Partizan (9,50) Mačva (16,0)

Nedelja

15.00: (1,68) Mladost (3,70) Proleter NS (5,30)

15.00: (3,00) Napredak (3,20) Spartak (2,45)

15.00: (2,75) Javor (3,25) Radnički (2,60)

15.00: (11,0) Radnik (5,50) Crvena zvezda (1,28)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.