Crno-beli čekaju vesti iz Ankare, ovo su opcije!

Izvor: Sportske.net, 12.Dec.2018, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crno-beli čekaju vesti iz Ankare, ovo su opcije!

Večeras će u turskoj prestonici biti odigrana poslednja utakmica 9. kola Grupe C nakon koje će Partizan imati mnogo jasniju sliku po pitanju plasmana u Top 16 Evrokupa.

Košarkaši Partizana uradili su što je bilo do njih. Pobedom u neizvesnom meču sa Asvelom zadržali su šanse da se plasiraju u Top 16 fazu Evrokupa, ali i dalje su daleko od >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << ostvarenja tog cilja.

Poslednja utakmica 9. kola u Grupi C igra se večeras u Ankari, a sastaće se Partizanovi direktni konkurenti za plasman u sledeću rundu, Turk Telekom i Trento.

Nakon večerašnje utakmice u turskoj prestonici biće dosta jasnije kakva je Partizanova sudbina u borbi za Top 16. Pobeda Turk Telekoma uvećala bi šanse Partizana da se nađe u Top 16 fazi, ali ništa ne bi bilo završeno pre poslednjeg kola.

Da bi Partizan bio u povoljnoj poziciji za plasman dalje, neophodno je da Trento pored večerašnjeg meča u Ankari izgubi i poslednji meč u Grupi C od prvoplasirane Valensije koju će ugostiti sledećeg utorka.

U tom slučaju postojala bi dva scenarija po kojima bi Partizan prošao dalje, a oba podrazumevaju da crno-beli savladaju Turk Telekom na svom terenu u poslednjem kolu. Jedino što će onda biti značajno jeste razlika kojom će Partizan slaviti.

Poraz Zenita od Asvela značio bi da je Partizanu dovoljan trijumf od dva poena razlike, jer bi bio u krugu sa Zenitom i Turk Telekomom (4-6), dok bi u slučaju pobede Zenita nad Asvelom morao da savlada turski sastav sa +6.

Šta ako večeras bude slavio Trento?

Trijumf italijanskog kluba u Ankari zatvorio bi Partizanu vrata Top 16 faze. Tačno je da bi u slučaju poraza Trenta u poslednjem kolu i eventualnog poraza Zenita od Asvela crno-beli ušli u krug sa Italijanima i Rusima, ali bi tu najbolji učinak imao klub iz Sankt Peterburga jer je imao pobedu od 30+ razlike nad Trentom.

Druga opcija je da Trento slavi večeras i izgubi od Valensije u poslednjem kolu, kao i da Zenit dobije Asvel. U tom slučaju bi Partizan pobedom nad Turk Telekomom u poslednjem kolu imao isti skor kao Trento ali bi italijanski sastav imao bolji međusobni skor i kao četvrti iz Grupe C prošao dalje.

Dve opcije za plasman u Top 16:

- Trento gubi od Turk Telekoma i Valensije, Zenit dobija Asvel i Partizan Turk Telekom sa +6;

- Trento gubi od Turk Telekoma i Valensje, Zenit gubi od Asvela i Partizan dobija Turk Telekom sa +2.

Utakmica Turk Telekom - Trento počinje u 18 časova, a evo i kako izgledaju parovi poslednjeg kola Grupe C.

18. decembar

Zenit - Asvel 18.00

Trento - Valensija 20.30

19. decembar

Partizan NIS - Turk Telekom 20.00

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

SADA JE SVE JASNO: Igrali su Turk Telekom i Trento... Kako Partizan može do druge faze, ovo su OPCIJE (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Dec.2018

Komplikovano i zanimljivo...Košarkaši Partizana uradili sve što je do njih trijumfom nad Asvelom u devetom kolu Evrokupa. Međutim, da bi se plasirali u TOP 16 fazu potrebno je da se poklope neke kockice. U međuvremenu, svoj meč u grupi "C" odigrali su Turk Telekom i Trento.. Bilo je zanimljivo...Parolamız...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.