Čanak: Još ćemo igrati sa Zvezdom za trofeje...

Izvor: RTS, 20.Feb.2017, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Još ćemo igrati sa Zvezdom za trofeje...

Pomoćni trener Partizana Nenad Čanak rekao je da su njegovi košarkaši pokazali da mogu da pariraju Crvenoj zvezdi i istakao da očekuje još utakmica protiv "večitog" rivala u borbi za važnije trofeje. Partizan je ostao bez trofeja Kupa Radivoja Koraća, pošto je u finalu poražen od Crvene zvezde sa 74:64. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Svaka čast momcima. Pokazali smo pre svega sebi da možemo da igramo sa Zvezdom. Nadam se da nas čeka još utakmica za važnije trofeje", rekao je Čanak novinarima posle utakmice u Nišu.
Partizan je ostao bez trofeja Kupa Radivoja Koraća, pošto je u finalu poražen od Crvene zvezde sa 74:64.
Čanak je, kao i u prethodne dve utakmice, vodio ekipu umesto prvog trenera Aleksandra Džikića, koji je bio odsutan zbog bolesti.
Takođe, Partizan je bio i igrački oslabljen, pošto zbog virusa nisu igrali Vilijam Hečer, Vanja Marinković i Miloš Koprivica.
"Čestitke Zvezdi na trofeju, a igračima Partizana na izvanrednoj borbi, s obzirom na to u kakvom smo stanju izašli na teren. Tri četvrtine smo igrali egal. Krajem treće smo posle diskutabilne odluke primili četiri poena, što je prelomilo utakmicu", kazao je Čanak.
On je naveo da Partizan nije dobro odgovorio na pritisak Zvezde i da je vidno bilo odsustvo Hečera kao prvog plejmejkera.
Upitan za atmosferu, Čanak nije želeo previše da govori.
"Fokusirani smo na teren, nisam tačno video šta se dešavalo. Jednostavno, ovo je Srbija, takva kakva je", rekao je Čanak.

Košarkaš crno-belih Mihajlo Andrić čestitao je Zvezdi na osvojenom peharu.
"I u ovakvom sastavu smo dali sve od sebe, borili se do samog kraja. Kraj treće i početak četvrtine je bio ključan, kada su se 'odlepili' na deset poena prednosti", rekao je Andrić.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.