CSKA-Partizan: suparništvo prijatelja

Izvor: Vostok.rs, 04.Okt.2010, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CSKA-Partizan: suparništvo prijatelja

04.10.2010. -

Ovog vikenda u moskovskom sportskom kompleksu CSKA četiri košarkaška tima iz raznih zemalja okupila su se da se bore za kup bivšeg predsednika kluba CSKA Aleksandra Gomeljskog. 2. oktobra moskovski tim igrao je sa srpskim Partizanom. Pri čemu, intriga se sastojala u tome što od nedavno CSKA trenira bivši trener Partizana Duško Vujošević. Uz to, ove godine novajlija CSKA je srpski igrač Boban Marjanović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << />
Posmatrati nadvikivanje navijača CSKA i Partizana koji su se nalazili na suprotnim krajevima sale, bilo je neobično. Bez obzira na suparništvo, navijači oba tima su ponovo podsetili da je Kosovo Srbija. A navijači Partizana su podržavali Duška Vujoševića, trenera suparničkog tima. Mada je igra završena sa 75:63 u korist CSKA.

Po završetku meča održana je konferencija za štampu na kojoj su učestvovali treneri oba tima. Evo šta je rekao Duško Vujošević.

Ja se osećam super zbog toga, što je Partizan klub, koji ja volim i znam da sam njemu dao najviše, što ja mogu da dam. Samim tim ja sam maksimalno miran i spokojan. A sa druge strane siguran sam da je Partizan ostao u dobrim rukama, kad je u pitanju i klub, i tim, što se pokazalo i večeras. Partizan i CSKA su jedina dva kluba u Evropi, koji igraju pod istim simbolom. Rusi i Srbi su Sloveni, prijatelji. Tako je najnormalnije da na svakoj utakmici između partizana i CSKA navijači bodre svoju ekipu, a međutim ima neki momenat, kad pokažu bliskost ta dva kluba i ta dva naroda.

Između ostalog, trener Partizana Vlada Jovanović, bez obzira na rezultat meča u korist suparnika, po svemu sudeći bio je iznerviran.

U Srbiji meni su postavili neko pitanje. Još je novinar dodao konstataciju u smislu da dobro što je prijateljska utakmica. Ja ne znam, kako drugačije može da bude, da će biti oficijelno ili neće biti oficijelno. Ali rekao sam da ako bude oficijelna, to znači da mi uđemo u top 16.

Da li je timu pomogla igra Bobana Marjanovića? O tome nam je govorio jedan od igrača moskovskog kluba Sergej Bikov.

Naravno. Kada takav potencijalno jak centar može da se pretvori u jednog od najboljih igrača, to disciplinuje sve, i na terenu ostaje više prostora za igru.

Da, ispalo je da je Duško Vujošević, bivši trener Partizana, a sada trener CSKA, istupio u ovoj igri protiv bivših štićenika. Kako se prema tome odnose sami srpski navijači beogradskog tima? Evo mišljenja jednog od njih, Dimitrija Mihalovića.

On je profesionalac, mora da igra. On zarađuje time novac. Podržavam to što on je prešao u bratski klub Partizanu. Tu može da napreduje. Duško Vujošević je legenda Partizana. On je uradio sve za naš klub. Zahvaljujući njemu partizan je postao ono što jeste, i moramo da ga pozdravimo. On je deo našeg crno-belog tima.

Tako da su i ovog puta bratska osećanja navijača CSKA i Partizana bila za njih iznad sportskog suparništva.

Tako je završen susret košarkaških timova CSKA i Partizan u okviru takmičenja za kup bivšeg predsednika CSKA Aleksandra Gomeljskog.

Izvor: Glas Rusije

,

Predloži prijateljima

Komentari (0) Dodaj komentar

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.