CAS za B92: Partizan podneo žalbu, rano za odluku

Izvor: B92, 16.Jan.2017, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CAS za B92: Partizan podneo žalbu, rano za odluku

Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani potvrdio je za B92.net da je Partizan podneo žalbu na odluku UEFA o jednogodišnjoj suspenziji iz evropskih takmičenja.

Kako se navodi u odgovoru CAS na upit B92, arbitražna procedura je u toku, ali je rano reći kada će konačna odluka biti doneta.

"Potvrđujemo da je Partizan podneo žalbu CAS-u na odluku finansijskog tela UEFA (CFCB) 13. decembra 2016. godine", navode u pismu CAS.

UEFA je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučila da izbaci Partizan iz evropskih takmičenja u prvoj od tri naredne sezone u kojoj obezbedi plasman, a razlog je višestruko nepoštovanje "finansijskog fer-pleja".

Telo UEFA je odlučivalo u decembru o stanju koje je zatečeno u Partizanu 30. septembra prošle godine, kada su dugovanja prema poreskim organima Srbije, drugim klubovima i radnoj zajednici iznosila više od dva miliona evra.

Iz kluba su nakon što je saopštena ta odluka prvo navodili da crno-beli nisu suspendovani i da su samo upozoreni, da bi na kraju naveli da se Partizan žalio.

Predsednik Partizana Milorad Vučelić rekao je za B92 da će klub da obezbedi učešće tima u Evropi sledeće sezone.

Čelnici Partizana su nakon što je UEFA saopštila da je klub suspendovan izjavili da će uz pomoć države isplatiti oko 360.000 evra dugovanja do kraja januara čime će skinuti suspenziju.

Inače, do ove potvrde CAS nije bilo jasno ni da li je Partizan uopšte podneo žalbu, niti da li je to učino na vreme.

Opširnije o oprečnim porukama koje su slali iz Humske pročitajte ovde.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.