Boris Savović: Znam šta me čeka pred Grobarima

Izvor: Sportski Žurnal, 01.Mar.2014, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Savović: Znam šta me čeka pred Grobarima

Prošle sezone Boris Savović je bio jedna od najvećih opasnosti po koš Partizana, tako će biti i sada. U međuvremenu je ovaj Trebinjac promenio klub, iz Crvene zvezde prešao je u Bajern.
I baš protiv Žalgirisa bio je jedan od najboljih. Svoju šansu čekao je na klupi, a čim je ušao, posle samo nekoliko sekundi, bio je na liniji za slobodna bacanja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Meč je završio sa deset poena, pet skokova, jednom blokadom i indeksom korisnosti 13.
Vreme je bilo – rekao nam je Savović, dok još nismo uključili diktafon, misleći na svoju partiju.
A potom je za Žurnal sumirao duel protiv Žalgirisa.
Očekivali smo baš ovakvog rivala, željnog nadigravanja, da pokušaju da nas pobede, s obzirom da smo u prvoj utakmici u Kaunasu bili izvanredni. Pokazali su ovde karakter i ponos, iz toga je proizašla njihova vrlo dobra igra. Odgovorili smo im tek u drugom poluvremenu, smanjili smo broj grešaka, bili dobri u odbrani i agresivni u kontranapadu. Savladali smo veliki tim, odlični Žalgiris – zadovoljan je bio Savović.
O crno-belima i gostovanju u Beogradu nije mnogo razmišljao, s obzirom da ih čeka vrlo bitan meč u nemačkom prvenstvu.
Do meča sa Partizanom ima vremena, moramo najpre da se posvetimo Bundesligi. Izgubili smo duel na svom terenu od Artlanda, tek posle gostovanja u Hagenu možemo da mislimo o Evroligi. A tu je svaka pobeda za nas ogromna.
Boris Savović je bio Pešićev džoker protiv Žalgirisa, ali nije sebe isticao u prvi plan.
Važno je da sam se uklopio u tim i da je to ovde na prvom mestu. U svakoj utakmici neko iskoči, tako je bilo i protiv Žalgirisa. Ali, odigrali smo pre svega kao tim, pa tek onda i ja.
Tek na kraju razgovora Savović je pomenuo i gostovanje Partizanu narednog četvrtka u „Kombank Areni“.
Znam šta me očekuje i da ćemo biti spremni za tu veliku utakmicu. Daćemo sve od sebe da odigramo pre svega čvrsto i agresivno, pa ćemo videti šta će nam to doneti. Momci znaju kakvi nas navijači čekaju u Beogradu i verujem da neće biti iznenađeni tom atmosferom.
Priznao je i da ne stiže mnogo da prati svoj bivši tim, Crvenu zvezdu, ali da mu je drago što crveno-beli dobro guraju u Evrokupu.
Pratim, koliko uspem da stignem, uglavnom preko interneta. Imaju dobre rezultate u Evrokupu, a sigurno je da će biti zanimljivo u ABA ligi i domaćem prvenstvu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pešić: Nemojte da mislite da imam nešto protiv Partizana

Izvor: Sportski Žurnal, 02.Mar.2014, 01:34

Žurnal na licu mesta. U gradu fudbalskog šampiona Evrope i sveta ove sezone igra se i Evroliga u košarci. Po modelu Barselone u Minhenu je pre nekoliko godina reaktivirana košarkaška sekcija fudbalskog kluba Bajern.. A Bavarci napreduju džinovskim koracima, baš kao i u „svemu čega se dohvate“....

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.