Barsa može da prođe, ako ponovi čuveni uspeh Partizana! (video)

Izvor: Sportske.net, 16.Feb.2017, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Barsa može da prođe, ako ponovi čuveni uspeh Partizana! (video)

Tri tima su uspela, može li i Barsa?

U istoriji evropskih takmičenja, samo tri ekipe su uspele da nadoknade četiri gola zaostatka iz prvog meča i posle revanša prođu dalje.

U modernoj istoriji, u Ligi šampiona, tako nešto se nikada nije dogodilo, ali ranije su Partizan, Real Madrid i portugalski Leišoes uspeli da prođu dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u takmičenjima pod okriljem UEFA nakon što su u prvom meču izgubili sa četiri gola razlike.

Prvi je to uradio portugalski tim koji je u prvom meču izgubio sa 6:2, a u revanšu slavio 5:0 naš švajcarskim La Šo de Fondom i prošao dalje u Kupu pobednika kupova.

Naš Partizan je 1984. godine u legendarnom dvomeču eliminisao engleski KPR pošto je u prvom meču izgubio sa 6:2, u revanšu je dobio sa 4:0.

Podsetite se te istorijske utakmice iz novembra 1984. godine:



Godinu dana kasnije, Real Madrid je u prvom meču izgubio od Borusije Menhengladbah sa 5:1, ali je u revanšu prošao posle pobede od 4:0.

Barselona u svojoj istoriji nije često gubila sa 4:0, a to se desilo u finalu Lige šampiona 1994. godine kada je ubedljiv bio Milan, a u polufinalu 2013. godine je Bajern istim rezultatom slavio na Alijanc areni.

Tada nije uspela da nadoknadi taj poraz, a može li Barsa da ispiše sada istoriju kao nekada Partizan?

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.