BRAĆA SRNIĆ ZA HOTSPORT: Poseban je osećaj pobediti Partizan, u taj klub nikada a za Zvezdu je kasno

Izvor: HotSport.rs, 25.Maj.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRAĆA SRNIĆ ZA HOTSPORT: Poseban je osećaj pobediti Partizan, u taj klub nikada a za Zvezdu je kasno

Fudbaleri Čukaričkog su nedavno osvojili Kup Srbije, pobedivši u finalu ekipu Partizan. Nekoliko dana nakon istorijskog uspeha koji je klubu sa Banovog brda doneo prvi trofej u 89 godina dugoj istoriji, kada su se utisci slegli, razgovarali smo sa braćom Srnić u opuštenoj, gotovo familijarnoj atmosferi koja vlada na stadionu na Banovom brdu.
Dragoljuba i Slavoljuba Srnića je nemoguće razlikovati, >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << jer se radi o jednojajčanim blizancima. Jedan od njih, Slavoljub, strelac pobedonosnog gola u finalu Kupa, započinje priču za naš portal.
 Pre starta sezone, da li ste verovali da možete do istorijskog rezultata?
S. S. – Verovali smo da možemo da napravimo ovakav uspeh. Mi smo posle večitih, najbolji klub u Srbiji. Ovaj trofej je stigao kao nagrada našeg višegodišnjeg rada. Sada kada su se utisci slegli moram da kažem da je osećaj sjajan.
 Da li ste razmišljali sada o tome da niste na nekim utakmicama u prvom delu sezone nepromišljeno gubili bodove, sezonu biste završili na drugom mestu, ispred Crvene zvezde?
S. S. – Ove sezone utakmice smo gubili uglavnom tako što bismo primili gol u poslednjim minutima meča iz neke nepažnje. Međutim, zadovoljni smo i sa trećim mestom i osvojenim kupom. Ipak, treba uzeti u obzir da ovaj novi Čukarički postoji tek tri godine i da smo dosta napredovali za to vreme. Verujem da će sledeće sezone klub igrati još bolje.
FOTO: HotSport Teško se prepoznaju: Dragoljub i Slavoljub
 U čemu je tajna vašeg uspeha?
S. S. – U kontinuitetu. Ova ekipa, sa malim izmenama je na okupu tri sezone. U svakom prelaznom roku se pametno trguje. Dovede se kvalitetan igrač samo za onu poziciju koja je u deficitu. 
 Hoće li tvoj brat blizanac da kaže nešto, ili si ti dominatniji?
D. S: – Slažem se sa Slavom, samo bih dodao da je lepo što je i trener dugo sa nama. Vidite i sami kako domaći klubovi, a naročito Zvezda i Partizan menjaju trenere posle prvog kiksa. Mi se trudimo da zajedno sa trenerom analiziramo greške nakon kiksa, kako ih više ne bismo ponovili i čini se da ima efekta.
 Kada ste pre tri godine iz Crvene zvezde došli u Čukarički, najpre na pozajmicu,a onda i potpisali ugovor, mnogi su to videli kao potez nazad u karijeri, ako uzmemo u obzir da klub sa Banovog brda nije bio ni u približnom stanju kao što je danas. Kako danas sa vremenske  distance gledate na taj period?
D. S:  – U Crvenoj zvezdi nismo bili ni u drugom,a kamoli u prvom planu. Da nam je rečeno da se računa na nas, ostali bismo. Mi smo samo želeli da igramo fudbal i ništa više. Onda je usledio poziv od trenera Milojevića, koji je znao naše kvalitete, jer je radio sa nama u omladinskoj školi Crvene zvezde. Poziv smo prihvatili, dobro se pokazali i ostali. Sada verovatno oni vide da su pogrešili što nas nisu zadržali.
FOTO: HotSport Samo atraktivna reporterka HotSporta može ubediti Srniće da ostanu u Srbiji
 Da li postoji neka inostrana ponuda?
S. S:  – Interesovanja ima, a videćemo šta će se desiti u prelaznom roku. Smatramo da bi bilo vreme da se oprobamo u nekoj inostranoj ligi, a i klub treba da zaradi od našeg transfera. 
 Koja liga bi bila po vašoj želji?
S. S:  – Više puta sam rekao da bih voleo da igram u Španiji. Dopada mi se Primera, a i pored toga Španija je lepa za život. 
D. S: – Slažem se. Ja bih voleo negde gde je dobar fudbal, lepo vreme, more…
 Da li biste se vratili u Crvenu zvezdu?
S. S. – Kasno je sad za to… Želimo i mi da klub zaradi na nama. Vreme je za inostranstvo…
 A da li biste prešli u Partizan?
D. S. – U Partizan nikada. To nije opcija.
FOTO: HotSport Familijarna atmosfera na Banovom brdu
 Širom globusa posledjnih godina se intenzivno vodi debata. Mesi ili Ronaldo?
S.S: – Mesi! U svlačionici, vodimo bitku oko toga. Svi su fanovi Ronalda, a nas dvojica Mesija. On je postavio nove standarde u fudbalu. Dopada nam se i zbog toga što je nizak kao i mi. (Smeh)
 Da li ste kao zvezdaši posebno inspirisani kada igrate utakmice protiv Partizana?
D. S: – Na tim utakmicama smo uvek posebno inspirisani. Naravno da pruža zadovoljstvo kada se pobedi takav rival. U mlađim kategorijama Crvene zvezde nikada ih nismo dobili. Nismo ni u prvenstvu, dobili smo ih sada kada je bilo najvažnije, u Kupu, kada se igralo za trofej (Smeh).
 Selektor mlade reprezentacije Srbije Mlladen Dodić će sledeće sedmice objaviti spisak igrača za EP. Da li očekujete da budete pozvani?
S. S: – Igrao sam kvalifikacione utakmice, uključujući i onu protiv Španije u baražu, tako da se nadam pozivu selektora. 
D. S: –  Svakako da bih voleo, ali nisam siguran da ću se naći na spisku. Sve je na selektoru, ako me pozove, ja sigurno neću odbiti poziv…
FOTO: HotSport Reporter HotSporta testirao brzinu braće Srnić. Njegovo stanje je stabilno

Braća srnić na HotSport testu
Novinar HotSporta odlučio je da testira brzinu kojom su se braća Srnić pohvalili. U trci na 100 metara postignuti su fantastični rezultati.
Dragoljub Srnić je 100 metara istrčao za 11,2 sekunde, Slavoljub Srnić je istu razdaljinu pretčao za 11,9 sekundi. Reporter HotSporta se oporavlja u Urgentnom centru.
 Koliko na kraju trčite na 100 metara?
Braća Srnić: – Prema HotSport štoperici, to je jako dobar rezultat…


 
AUTOR: 
Katarina Kostić
Matija Ninković
The post BRAĆA SRNIĆ ZA HOTSPORT: Poseban je osećaj pobediti Partizan, u taj klub nikada a za Zvezdu je kasno appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.