Armija uz Grobare u Kazanju

Izvor: Sportski Žurnal, 04.Okt.2012, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Armija uz Grobare u Kazanju

Rusi i Srbi zagrljeni protiv Tatara. Nije Partizan organizovano vodio navijače na prvo gostovanje u Ligi Evrope, ali je nekoliko desetina Grobara u sopstvenoj režiji stiglo u Kazanj, a na opšte oduševljenje pridružile su im se pristalice moskovskog CSKA.

Od ranije u prisnim odnosima, fanovi crno-belih i popularna „armija“ dogovorili su susret u glavnom gradu Tatarske republike, kako bi bodrili izabranike Vladimira Vermezovića u susretu sa Rubinom. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << Od ranih jutarnjih časova bilo je jasno da jedini srpski predstavnik pod okriljem UEFA ni na dalekom gostovanju neće biti usamljen, momci odeveni u šalove CSKA neskrivenim simpatijama su na ulicama presretali goste iz Srbije, menjali suvenire, družili se u restoranima i pivnicama, mobilnim telefonima i fotoaparatima beležili dirljiv susret, a sve se završilo zajedničkim odlaskom na Centralni stadion.
Nekoliko desetina navijača ruskog kluba prevalilo je oko 850 kilometara do Kazanja, kažu da im je motiv da podrže „pravoslavnu braću“, pa su pevali zajedničke pesme i skandirali: „Kosovo je Srbija“.

Na ulicama Kazanja bilo je mirno, jedino što je i lokalno stanovništvo bilo zatečeno koloritom u kome se miskuju crno-beli i crveno-plavi šalovi dva prijateljska kluba…
Da Rubin nije baš omiljen klub u Rusiji videlo se i po tome što je ekspedicija navijača trećeligaškog Sokola iz Saratova prešla oko 500 kilometara da bodri Partizan.
Vi ste naša slovenska braća, nismo hteli da propustimo ovu šansu, da vas uživo vidimo – pričao je Igor, jedan od navijača Sokola.
Pogledaj vesti o: Partizan,   Moskva

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.