Analiza Astane, gde je njihova najveća snaga i da li Partizan čeka pun stadion? (video)

Izvor: Sportske.net, 29.Sep.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Analiza Astane, gde je njihova najveća snaga i da li Partizan čeka pun stadion? (video)

Odgovor se može naslutiti iz onoga što je nekadašnji fudbaler Partizana i Astane Branko Ilić rekao za ''Partizan News''.

Fudbaleri Partizana juče su nastavili seriju pobeda u Linglong Superligi, deklasirali su Radnički u Nišu sa 4:1, a u četvrtak ih očekuje novi veliki ispit u Ligi Evrope, u dalekom Kazahstanu, protiv domaće Astane.

Utakmica u Nur-Sultanu zakazana je za četvrtak od 17 časova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << uz direktne TV prenose na RTS-u i Areni Sport, a svojevrsnu uvertiru za ovaj duel dao je slovenački defanzivac Branko Ilić, koji je posle Partizana igrao i u Astani i odlično poznaje uslove u kojima će igrati crno-beli.

Posebno zanimljiv je onaj deo njegovog razgovora gde je govorio o atmosferi koja bi u četvrtak mogla da dočeka ekipu Partizana na ''Astana Areni'', kao i kvalitetu ekipe Astane.

''Vidi se razlika. Kada igraju Evropu, dok sam ja bio tamo, uvek su punili stadion, i kada smo igrali kvalifikacije, i kada smo igrali u grupi Lige šampiona. A kada se igra prvenstvo, znatno je manje ljudi na tribinama.





Astana je najbolji tim u Kazahstanu, osvajaju titule, nadmoćniji su i finansijski od svih drugih klubova, mnogo ulažu u klub, imaju i odličan skauting, svi igrači koje dovode igraju dobro i zasluženo su tamo gde jesu.





Oni nisu ista ekipa u gostima i kod kuće. Na domaćem terenu imaju mnogo dobro, igraju timski, tu su jaki. Igraju na veštačkoj travi, dok se protivnik adaptira, oni već vode 1:0, ili 2:0. Svaka ekipa na njihovom terenu ima problema pogotovo u prvom poluvremenu. Neće biti nimalo lako, biće svim ekipama teško tamo, ali da mogu da se pobede - mogu.





Ako Partizan bude igrao kao protiv Crvene zvezde u derbiju, navijači Partizana ne treba da se plaše'', objašnjava Branko Ilić.

I zaista, mogli ste da vidite da je na njihovom današnjem meču u domaćem prvenstvu bilo vrlo malo gledalaca, što u četvrtak sigurno neće biti slučaj.

Inače, ''Astana Arena'' prima 30.000 gledalaca, a sagrađena je 2009. godine.

Kompletnu emisiju ''Partizan News 5'' možete da pogledate OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.