Amela u Šapcu nastavila niz

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Avg.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amela u Šapcu nastavila niz

Šabac – 21. kros serija RTS–a posle Zaječara nastavlja se i u Šapcu po hladnijem, ali danu kao stvorenom za atletska nadmetanja. Prava je šteta što su kiša i najava još hladnijeg vremena, umanjili broj učesnika ove sjajne manifestacije pa nije oboren rekord,  na Šabačkom hipodromu kroz cilj je prošao 1.251 takmičar iz više od 20 gradova Srbije.

Najkvalitetnije su bile trke seniorki i seniora,  koje su se pojavili u Šapcu i još jednom dokazali zbog čega je atletika Kraljica sportova.
Ipak najviše pažnje privukle su prema očekivanju, trke seniorki u kojoj je nastupilo osam atletičarki a grupu je dugo predvodila Ana Subotić i diktirala jak tempo, a pratili su je velika favoritkinja Amela Terzić i Sonja Stolić, koja se posle povrede polako vraća u top formu.
Njih tri su se posle četiri kilometra izdvojile i videlo se da će u međusobnom okršaju odlučiti pitanje pobednice. Nekih 600 m pre cilja Amela Terzić je povukla izuzetno jako, pobegla svojim rivalkama i uspela da pobedi sa nekih 40 m prednosti. Posle trke ona je izjavila:
Ovo je dugo za mene, jer se spremam za kros Evrope gde ću trčati kraću deonicu. Morala sam da krenem ranije u finiš, s obzirom da je Sonja Stolić dobra u zadnjih par stotina metara. Sve je, ipak, bilo lako i ova pobeda je još samo jedna u nizu u seriji kroseva RTS–a. To mi je prvi put u karijeri da sam sastavila pobede, posle Zaječara i Šabac. To mi je izuzetno bitno i nadam se da ću biti prva i u Nišu i Inđiji.
U konkurenciji seniora na stazu je izašlo 20 naših najboljih atletičara na ovim dužim deonicama, kao i gosti iz inostranstva koje je predvodio Laslo Tot, prošlogodišnji pobednik serije kroseva.
I posle 3.200 m 12 atletičara je bilo u grupi koja je tek posle nekog petog kilometra počela polako da se osipa. Trka je bila sve brža, bližio se rasplet, a u zadnji krug je ušla trojka Petrović, Živanović i Tot i bilo je jasno da će se među njima odrediti dobitnici medalja.
Najviše snage u finišu sačuvao je Mirko Petrović, koji je prošle godine u Šapcu kao i pre sedam dana u Zaječaru bio drugi, pa se sada zaista sa razlogom radovao prvom trijumfu.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.