Đurić: Petroviću, ko ti sastavlja ekipu?

Izvor: Sportski Žurnal, 08.Avg.2011, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Petroviću, ko ti sastavlja ekipu?

Četiri uzastopne titule, tri učešća u grupnoj fazi evropskih kupova, dva transfera u Premijer ligu, jedna nova ekipa i iz nje - nijedan reprezentativac!? Prvi put posle dužeg vremena nema fudbalera iz Partizana da zaduži opremu državnog tima i to smeta svima na crno-beloj strani Topčiderskog brda.
Mada će se pred današnji put za Moskvu Radosav Petrović presvući u orlovsko perje, njega svi računaju kao novog člana Blekburna, pa prvotimaca iz šampionskog sastava >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << više nema na spisku Vladimira Petrovića Pižona. Podatak je razočarao Dragana Đurića do te mere da podiže glas protiv selektora.
- Vladimire, obojen si – direktno se predsednik kluba iz Humske 1 obraća selektoru Srbije. – Nemoj tako da radiš, postoji i Partizan! Da li se plašiš Đenove ili uticaja menadžera? Ako je u pitanju strah, prepusti posao drugome. Zoveš igrače da u 30. godini debituju za reprezentaciju, da u 32. ulaze u konkurenciju ili momka koje je skoro dve godine bio povređen. Ti si selektor svih klubova: Partizana, Crvene zvezde, Vojvodine i ostalih... A ko sad igra u reprezentaciji?
Prvi čovek Partizana smatra da je potreba za javnim obraćanjem proistekla usled činjenice da tim koji je predstavljao Srbiju u kvalifikacijama za Ligu šampiona ne daje nijednog, čak ni potencijalnog, reprezentativca.
- Zašto na spisku nema Vladimira Stojkovića? Koji golman je bolji? Da li je on kriv za incident koji se u oktobru desio u Đenovi? Do tad je bio neprikosnoven među stativama, a onda je – nestao! Ako se plašiš reprize Đenove ili navijača Crvene zvezde onda ne bi ni trebalo da vodiš državni tim.
Đurić na kraju otvara krajnje intrigantnu temu.
- Od koga Pižon dobija naloge? Da li mu menadžeri sastavljaju reprezentaciju? Ili neko drugi? I koji su to fudbaleri iz naše lige bolji od Partizanovih i Zvezdinih, koji su pred 70.000 navijača ostavili sjajan utisak? Mi iz Humske 1 tražimo odgovore na ta pitanja i takav tretman više nećemo da trpimo – zaključio je Dragan Đurić.
Legenda ne sme da bude obojena
Oseća Dragan Đurić potrebnu da naglasi:
- Pižon je bio sjajan fudbaler, jedan od najvećih na ovim prostorima, legenda Crvene zvezde, dokazao se i u trenerskom poslu, pod njegovom vođstvom crveno-beli su igrali najlepši fudbal... Izuzetno ga cenim, taj utisak se ne menja bez obzira na ovu situaciju, samo ne sme selektor da bude obojen.
A gde je Kaluđerović?
Predsednik Partizana smatra da je mesta u reprezentaciji moralo da bude i za napadača večitog rivala.
- Andrija Kaluđerović je imao sjajnu sezonu, nastavio je da trese mreže i u Evropi, a nema ga! Prednost dobijaju špicevi u godinama ili oni koji moraju da se prodaju, a za takvog golgetera nema mesta – u čudu je Đurić.
Večiti zajedno u Ligu Evrope
Partizan protiv Šamroka, Crvena zvezda sa Renom. Ako večiti rivali preskoče prepreke iz Irske i Francuske, Srbija bi prvi put imala dva predstavnika u grupnoj fazi evropskog kupa u istoj sezoni.
- Bilo bi sjajno da se zajedno plasiramo u Ligu Evrope. Za samo dva dana u Beogradu se na tribinama skupilo 70.000 gledalaca na tribinama, zamislite kakva bi tek fešta bila da se plasiramo u grupe – najavljuje Đurić.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đurić pita Pižona: Da li menadžeri sastavljaju reprezentaciju?

Izvor: Blic, 08.Avg.2011

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić optužio je selektora reprezentacije Srbije Vladimira Petrovića da je "obojen" jer, ako se po strani ostavi Radoslav Petrović koji prelazi u Blekburn, u nacionalnu selekciju naše zemlje za prijateljski meč sa Rusima nije pozvao ni jednog igrača...

Nastavak na Blic...

Đurić: Petroviću, ko ti sastavlja ekipu?

Izvor: Vesti-online.com, 08.Avg.2011

Četiri uzastopne titule, tri učešća u grupnoj fazi evropskih kupova, dva transfera u Premijer ligu, jedna nova ekipa i iz nje – nijedan reprezentativac!? Prvi put posle dužeg vremena nema fudbalera iz Partizana da zaduži opremu državnog tima i to smeta svima na crno-beloj strani Topčiderskog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Đurić protiv Pižona

Izvor: RTS, 08.Avg.2011

Od koga Pižon dobija naloge? Da li mu menadžeri sastavljaju reprezentaciju, ili neko drugi? I koji su to fudbaleri iz naše lige bolji od Partizanovih i Zvezdinih.. Ovo su samo neka od pitanja na koje je predsednik Partizana Dragan Đurić tražio odgovore od selektora reprezentacije. ..Potresi ne...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.