AZ uživo špijunirao Partizan, zna sve o rivalu

Izvor: Sportske.net, 18.Sep.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AZ uživo "špijunirao" Partizan, zna sve o rivalu

U Holandiji kao u Srbiji - tri tima će se boriti za drugo mesto, ali teško je pre utakmice reći ko je favorit.

Trener AZ Alkmara Arne Slot rekao je da je jedina šansa njegovog tima protiv Partizana da igra svoju igru. Jako ceni crno-bele i veruje da zna kako će srpski tim početi i igrati.

"Dobro poznajemo Partizan, gledali smo mnogo snimaka, a poslali smo nekoga da uživo gleda prošlu utakmicu. Imamo jasnu sliku o njima, znamo kako igraju, imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << jako dobre igrače i mnogo talenata. Mešavina iskustva i talenta.

Znamo i golmana i napadača koji imaju prošlost u Holandiji, tako da očekujem da će Partizan početi sa pritiskom, isto kao što je bilo u Antverpenu. Teško je reći ko je favorit, bolje da pričamo posle utakmice.

Očekujem da Partizan da počne fanatično, očekujemo kopiju utakmice iz Antverpena. Očekujemo kvalitetnu igru Partizana, a mi ćemo imati šansu samo ako se budemo držali svoje igre. Moramo da igramo bolje nego u Briselu. U svakom slučaju, jako je teško predvideti pobednika
", rekao je Slot.

U Srbiji vlada mišljenje da je Mančester junajted favorit, a da su Partizan, AZ i Astana u konkurenciji za drugo mesto...

"Slično je i u Holandiji, Mančester je favorit, na nas niko ne gleda na favorite. Svakako je jako dobra grupa i mislim da ćemo sa Partizanom i Astanom boriti za drugo mesto. Imamo jako talentovanu grupu igrača, koja može da se takmiči za drugo mesto", rekao je trener.

AZ Alkmar prvi put igra u grupnoj fazi, pošto je u Antverpenu postigao izjednačujući gol u 90. minutu, čime je došao do produžetka, gde je postigao još tri gola i prošao u grupu. Kapiten Tojn Kopmajners kaže da je atmosfera u timu jako pozitivna, kao i da je tim.

"Gledamo u naših šest utakmica u kvalifikacijama, entuzijazam i radost zbog pobede može i dalje da se oseti u timu. Mnogo smo naučili u Antverpenu, najviše da u svakom slučaju moraš da radiš svoju stvar. Naročito u analizi utakmice smo videli da smo imali šanse da igramo svoju igru. To je nešto što moramo da imamo u vidu", rekao je Kopmajners.

Partizan će igrati bez publike, odnosno samo pred decom, da li će to možda uticati na vas?

"Igrali smo ranije za decu. Šteta što navijači ne mogu da budu ovde, mogla je da bude sjajna atmosfera. To za nas nije tako važno, sve što možemo da uradimo je da igramo svoju igru, a uvek je dobro da imamo svoje navijače", odgovorio je kapiten.

AZ na gostovanjima prati tridesetak navijača, koji će i sutra biti u Beogradu.

"To nam je važno. Ako ste videli atmosferu u Briselu i drugim gostovanjima, dalo nam je mnogo energije", rekao je Kopmajners.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.