Izvor: TvojPortal.com, 15.Okt.2012, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Teška pobeda Partizana mt:s

Tvoj portal
Košarkaši Partizana pobedili su Široki u Pioniru sa 65:62, u meču četvrte runde regionalne ABA lige.
Crno-beli su se tokom svih 40 minuta mučili sa gostima iz BiH, ali su na kraju ipak uspeli da zabeleže treću pobedu u ligi.


Bio je ovo poslednji meč suspenzije za trenera Duška Vujoševića, a u sastavu zbog povrede nije bilo plejmejkera Torija Tomasa.
Kapiten Vladimir Lučić i Amerikanac Dru Gordon bili su najbolji sa po 16 poena, Gagić >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << je ubacio osam, a Bogdanović sedam. Na drugoj strani 14 je postigao Planinić, a 13 Barać.
Duel u Pioniru obe ekipe počele su nervozno, ali je Partizan nakon toga serijom 7-0 uspeo da se odlepi (9:3). Vesterman je brzo napravio dva faula, pa je Partizan u nasatvku prve deonice imao problema u organizaciji napada jer u timu nije bilo Torija Tomasa.
Gagić i Bogdanović bili su najraspoloženiji u prvih deset minuta, ali su se i gosti, koji su serijom 8-0 došli do vođstva od 16:14, dobro držali. Nakon poena Lučića i Gagića Partizan je u drugu deonicu ipak ušao sa prednošću.
U drugoj četvrtini u Pioniru je viđena nižerazredna košarka. Ekipa Duška Vujoševića, koji je odrađivao poslednji meč suspenzije, napravila je veliki broj početničkih grešaka, a ni gosti nisu bili ništa bolji.
Široki ipak u svojim redovima ima znatno iskusnije igrače i to je bilo dovoljno da na poluvreme odu sa tri poena viška – 35:32.
Gosti iz Širokog su prednost održavali do 26. minuta kada su imali najvećih 41:34. Tada je usledila verovatno i ključna serija crno-belih koji su postigli 11 poena zaredom do kraja treće deonice, zaigrali su veoma čvrsto u odbrani i slomili su otpor rivala.
U poslednjih deset minuta Partizan nije uspevao da pralomi meč, a minut i po pre kraja nakon trojke Baraća razlika je spuštena na samo minus jedan – 60:59. Tada je odgovornost preuzeo Lučić koji je postigao četiri od poslednjih pet poena i crno-beli su ipak ostvarili trijumf.

Nastavak na TvojPortal.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.