ABA LIGA: Težak meč na Novom Beogradu, Partizan serijom 16:0 savladao Cedevitu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2020, 22:01

ABA LIGA: Težak meč na Novom Beogradu, Partizan serijom 16:0 savladao Cedevitu!

Drama do poslednjeg minuta.

Derbi 4. kola Aba lige između Partizana i Cedevite Olimpije koji je odigran u dvorani "Ranko Žeravica" pripao je domaćoj ekipi. Crno-beli savladali su slovenačku ekipu rezultatom 86:77 (16:19, 22:21, 26:24, 22:13). Srpskoj ekipi ovo je treća uzastopna pobeda u regionalnom takmičenju.

Utakmica je počela prilično otvorenu, a gosti su se bolje snašli. Uspela je Cedevita da pogodi 4 trojke iz 6 upućenih šuteva, dok su crno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pogodili samo dve iz 7 pokušaja. Od početka susreta, kao po navici kada igra protiv Partizana, Jaka Blažič je bio najmotivisaniji, predvodio je "zmajeve" u svakom segmentu igre, uspešno ga je pratio i Kendrik Peri.

Izabranici Vlada Šćepanovića probudili su se u drugoj četvrtini. Kodi Miler Mekintajer se "probudio" i pogurao "parni valjak" kao preokretu, međutim, ekipa iz Ljubljane se nije predavala. Na "krilima" Roka Lenija Ukića i pomenutog Blažiča rezultat na poluvremenu bio je 40:38 u korist gostiju.

Na poluvremenu:#KKPartizan 3️⃣8️⃣@KKCedOL 4️⃣0️⃣#ABALiga pic.twitter.com/D8QXC6tlJI

— KK Partizan NIS (@PartizanBC) October 25, 2020

Velika borba viđena je u drugom poluvremnu. Rezultatska klackalica koja je trajala do kraja utakmice, donela je pregršt atraktivnih poteza, ali i izuzetnu čvrstu odbranu oba tima. Mekintajer je preuzeo ulogu lidera, pogađao je Amerikanac trojke iz skoro svih pozicija, pomagali su mu Erik Mika i Rašon Tomas, međutim, Cedevita je na sve imala odgovor. Na traju treće deonice egal - 64:64.

Ista slika i u poslednjih 10 minuta. Igralo se koš za koš. Partizanu je osetniju prednost (78-72) doneo Nemanja Dangubić na 2:25 do kraja meča, a već u sledećem napadu Nemanja Gordić je pogodio trojku uz faul nad Tomasom nakon kojeg Dangubić pogađa novi šut za tri poena i donosi crno-belima +10, fantastična serija "parnog valjka" od 16:0. Ispostaviće se da je blickrig srpskog tima odlučio pitanje pobednika.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je Jaka Blažič sa 24 poena, pratili su ga Kodi Miler Mekintajer sa 17 i Rašon Tomas sa 13.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.