Izvor: HotSport.rs, 23.Dec.2015, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA JTD LIGA: Ponovo oscilacije u igri za novi poraz Partizana!

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u ABA JTD ligi pošto su danas u gostima izgubili od ekipe MZT Skoplja rezultatom 82:78. 

U još jednom meču prepunom oscilacija, tim Petra Božića nije uspeo da dođe do prve pobede na gostovanjima. 
Najefikasniji u timu Partizana bio je Vilson sa 21 poenom, a pratili su ga Džons sa 14 i Anđušić sa 11 poena. 
Na drugoj strani, junak utakmice bio je Luković koji je ubacio 20 poena, Drenovac je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << 17, a Stojanovski 12 i to sa četiri važne trojke.
Partizan je dobro otvorio meč, Vilson, Džons i Vitkovac su ubacili poena za vođstvo od 7:1. Na drugoj strani se ubrzo probudio Uroš Luković, vezao pet poena – 9:8 i prvi tajm aut Petra Božića.
Luković je nastavio da pravi probleme pod košem, što pokazuje i podatak da je u prvih pet minuta ubacio devet poena. Finiš prve deonice u potpunosti je pripao domaćima koji su vezali tri trojke preko Stojanovskog i Mijatovića za 27:19 na prvoj pauzi. 
U slično ritmu domaći su otvorili i drugu četvrtinu, Protić je ubacio novu trojku, pa je MZT prvi put imao dvocifrenu prednost – 33:23. 
Ipak, tada je usledila prva velika serija Partizana od 9:0. Razigrali su se Anđušić sa osam poena, a nastavio je u dobrom ritmu i Vilson koji je u prvih 15 minuta ubacio 14 poena i to bez promašaja. Ipak, domaći su i pored toga na poluvreme otišli sa poenom prednosti posle nove trojke Stojanovskog – 41:40.
FOTO: STARSPORT Drugo poluvreme počelo je serijom domaćina 8-1, a nije pomogao ni tajmaut, pošto je MZT i posle predaha nastavio da pogađa za novu dvocifrenu prednost –  53:42. 
Partizan se ponovo vratio poenima Vitkovca i trojkom Vrapca (55:50), ali su domaći uspeli da zadrže prednost pred poslednju deonicu – 57:54. 
Crno-beli su ponovo napravili odličnu seriju u poslednjoj četvrtini, pri vođstvu domaćih od 66:61, usledio je rafal Partizana – Milutinović i Vilson su ubacili trojke za preokret – 66:69 za uzbudljivu završnicu.
Domaći su ponovo preko Lukovića i Ljubičića došli do koša prednosti, a potom su u samom finišu prelomili u svoju korist trojkom Stojanovskog i preciznim bacanjima Lukovića otišli na +5 – 76:71. 
Crno-beli nisu odustajali, Vilson je vezao nova četiri poena, a Milutinović ubacio novu trojku za neverovatan finiš – 80:78. Ipak, nakon očekivanog faula, Luković je još jednom bio precizan sa linije bacanja za pobedu domaćih – 82:78.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan poražen u Skoplju

Izvor: RTS, 23.Dec.2015

Još jedna neizvesna završnica, još jedan poraz košarkaša Partizana. MZT je u Skoplju bio bolji od crno-belih sa 82:78, iako je u neizvesnoj završnici ishod mogao da bude i drugačiji. Metalac savladao Igokeju, Sutjeska bolja od Olimpije. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.