Atina kao sudbina, Partizan gostuje Vojvodini

Izvor: Sportski Žurnal, 29.Mar.2011, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Atina kao sudbina, Partizan gostuje Vojvodini

Parni valjak se ne zaustavlja! Ovog puta je samleo AEK u prvom meču četvrtfinala Čelendž kupa (28:22), stekao šest golova prednosti pred revanš u Atini i nalazi se na pragu velikog uspeha.
Ipak, pre odlaska u prestonicu zemlje bogova pred crno – belima je veliki ispit, jer Partizan očekuje najvažniji meč u ovom delu sezone. Tim iz Humske ide na noge Vojvodini i ukoliko zabeleži trijumf napraviće veliki korak >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << ka šampionskoj tituli.
Brzo su crno – beli zaboravili utakmicu sa AEK-om, već danas ih očekuje duel sa Vojvodinom, a stameni bek Partizana ističe:
Očekuje nas apsolutno najvažnija utakmica u sezoni, mada mi na svaki meč gledamo kao da je najbitniji. Znamo da će meč u Novom Sadu biti neizvestan, očekujem dobru utakmicu, jer je pobeda bitna za oba tima. Malo smo iscrpljeni zbog ovog ritma, igramo non stop, ali to nikako ne sme da bude opravdanje, niti alibi. Ulazimo u tešku seriju i želimo da nastavimo niz pobeda, da zaključimo sve 9. aprila u derbiju.
Pobeda u Srpskoj Atini bi vas znatno približila šampionskoj tituli?
Svakako da bi nam dva boda bila najdragocenija, ali čvrsto stojimo na zemlji i znamo da još ništa nije gotovo. Očekuju nas mečevi sa PKB-om, Radničkim, Požarevcem, gostujemo Vranju i čekamo derbi meč sa Zvezdom. Sve to izgleda lepo i lako, ali moraćemo još mnogo znoja da ispustimo kako bismo došli do željenog cilja.
Kako se suprotstaviti Vojvodini?
To je pitanje za trenera, naše je da slušamo savete iz svlačionice i ako budemo poštovali dogovor možemo da napravimo lep rezultat. Novosađani imaju dobru ekipu, skup odličnih pojedinaca, opasni su sa svih pozicija, ali mislim da se njihova igra najviše zasniva na bekovima Mandiću i Barišiću, kao i pivotmenu Popovu. Ukoliko zaustavimo pomenuti trio, olakšaćemo posao – rekao je Branko Radanović.

Vojvodina Železničar će se ponovo peći na vatri. U goste im stiže vodeći tim na tabeli Partizan. Novosađani jedva čekaju da utakmica u hali na Slanoj bari počne, a zvuk sirene oglasiće se u 18 časova. Spremni su za vojevanje protiv crno – belih i kuju taktiku. Naravno, komandant parade je trener Đurađ Trbojević, koji je ostvario osam pobeda u deset utakmica. Imaju Novosađani dobar bilans u prolećnom delu prvenstva.
Biće ovo utakmica izazova – počeo je Đurađ Trbojević. – I mi i Partizan već smo ostvarili neki cilj. Partizan će, po svemu sudeći, osvojiti titulu i čestitam im, a Vojvodina se plasirala u polufinale nacionalnog Kupa.
Ubeđen je prvi strateg novosadskog superligaša da će se igrati bez opterećenja, ali ne i opušteno.
Ovaj susret poslužiće za dokazivanje i ekipe i pojedinaca – dodao je. – Istina, crno – beli su kvalitetniji sastav, ali to ne mora da bude presuđujući faktor. Verujem da moji igrači mogu da načine iznenađenje. Očekujem da će tribine biti dobro popunjene i da će publika uživati. Biće to dodatni motiv za nas. Jednostavno, želimo da ostvarimo dobar rezultat.
Čini se da je iz ekipe Voše izvučeno i više od mogućnosti, ali crveno – beli ne mogu bez teškoća.
Dragan Sudžum neće igrati, jer ga je virus oborio u postelju. Iskusni desni bek Ljubomir Jovanović oseća bolove u trbušnim mišićima i ide na terapije kod dr Borka Vukosava, lekara fudbalera Vojvodine. Verujem da će biti spreman za utakmicu, a ostali momci su zdravi i orni za okršaj – zaključio je Trbojević
Bombonica od Slane bare
Novi Sad je dobio domaćinstvo završnice nacionalnog Kupa. U klubu su prionuli na pripreme, jer žele da halu u SC „Slana bara“ osposobe za TV prenose i novinare. U Vojvodini veruju da će sve uskoro biti završeno i da će hala biti „bombonica“.



Pogledaj vesti o: Parni Valjak u Beogradu

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.