Vučinić za B92.net: Ništa još nije gotovo, tek nam sledi najbitniji meč na SP

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 19:05

Vučinić za B92.net: Ništa još nije gotovo, tek nam sledi najbitniji meč na SP

Primarni cilj je ostvaren, jer su vaterpolisti Srbije u utakmici sa duplim ulogom potopili Sjedinjene Američke Države (14:12) i otišli u četvrtfinale SP, ali i na Olimpijske igre u Parizu.

Prvo mesto u grupi i prilika da se u Parizu od 26. jula do 11. avgusta napada treće uzastopno olimpijsko zlato, doneli su olakšanje ekipi Uroša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stevanovića pred nastavak takmičenja u Dohi.

Veliku ulogu u trećoj pobedi Srbije u grupnoj fazi imao je Đorđe Vučinić, povratnik u nacionalni tim, nakon što je zbog povrede propustio Evropsko prvenstvo u Hvrtaskoj.

Vaterpolista Novog Beograda pokazao je koliko znači za igru ovog tima, a njegovim trećim golom na susretu za 14:10 ugašene su nade Amerikanaca i stavljen je pečat na olimpijsku vizu.



"Iskreno, meni je u glavi da uvek dam sve od sebe za ekipu. Imao sam problema sa povredom i skoro cele pripreme sam propustio. Uspeo sam da se vratim, sada sam dobro i mogu da kažem da sam zadovoljan za sada. Videćemo dalje, nadam se da će sve dobro proći",
počinje Đorđe Vučinić priču za B92.net

Nije Srbija na najbolji način otvorila meč sa ekipom Dejana Udovičića, bilo je daleko teže nego sa Crnogorcima u drugom kolu, ali su "delfini" pokazali da su tim koji može da režira preokret.

"Očekivano težak duel, nismo iskreno ušli u utakmicu kako je trebalo ili kako je bilo protiv Crne Gore, mada u nastavku smo polako krenuli da se vraćamo", kaže Vučinić.

Detalj koji je odlučio meč svakako je bio brutaliti Bena Haloka nad Nikolom Jakšićem, koji je bio vetar u leđa da se Amerikancima zada konačan udarac. Četiri minuta sa igračem više četa Uroša Stevanović prihvatila je oberučke i tako je krenula da trasira put ka "gradu svetlosti".

"Brutaliti koji su dobili Amerikanci takođe nam je mnogo značio da preokrenemo duel u našu korist. Na kraju smo priveli utakmicu kako treba i pobedili. Ispunili jedan od ciljeva, a to je da se plasiramo na OI, sa tim smo da kažemo skinuli jedan veliki teret, ali ništa još nije gotovo, tek treba da igramo dalje", jasan je Đorđe.

Jedno breme skinuto je sa leđa, ali neće se vaterpolisti Srbije zadovoljiti samo olimpijskom vizom i plasmanom među osam najboljih na svetu.

"Sigurno je da se lakše diše, ali ponavljam tek treba da igramo najbitniju utakmicu na turniru trenutno. Sada smo fokusirani na utakmicu četvrtfinala, pa ćemo videti dalje, korak po korak", kaže 25-godišnji vaterpolista.

Srbiju sada čeka nekoliko dana odmora, jer je borba za polufinale tek u utorak, a tamo će joj rival gotovo sigurno biti Hrvatska, osim ako Kina u osmini finala u nedelju (10.00) ne napravi iznenađenje protiv aktuelnog vicešampiona Evrope.

"Najverovatnije će biti Hrvatska, dobro poznajemo tu reprezentaciju, sparingovali smo sa njima ove zime. To je ekipa koja ima sjajne pojedince i koja je igrala finale EP u Zagrebu. Analiziracemo ih još, ali mislim da su želja, volja i požrtvovanost najbitnije stvari uz naravno bodrenje. Takođe, odbrana je jedna od ključnih stvari, jer iz nje ide dobar napad. Tako da moramo da uđemo u meč maksimalno fokusirano i da to održavamo do samog kraja. Neće biti lako, ali ne smemo da stanemo", rekao je Vučinić.

Prošle godine na SP u Fukuoki, Đorđe je bio jedan od sedmorice momaka, koji su prvi put osetili draž igranja na svetskoj smotri. Tada je sa nacionalnim timom stigao do četvrte pozicije, a sada veruje da je Srbija spremna da uzme medalju, prvu posle OI u Tokiju 2021. godine.

⁠"Mogu slobodno dakažem da je ekipa malo i promenjena od prošle godine, Dušan Mandić je sada tu sa nama, uz jos nekoliko odličnih igrača, koji sigurno mnogo znače. Mislim da je ekipa napredovala s obzirom da smo iskusniji za to jedno takmičenje, a i naravno tu su bile i pripreme, gde se ekipa uigravala. Videćemo, ja iskreno verujem da možemo po medalju. Sve zavisi od nas, ali korak po korak", pručio je Vučinić.

Srbija će svoj četrvtfinalni duel na Svetskom prevenstvu igrati u utorak od 17.00 po našem vremenu.

Dejana Popović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.