Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2016, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Štimac za "Nezavisne": Niko nije siguran putnik u Rio

Košarkaši Srbije punom parom spremaju se za Olimpijske igre, a među njima je Vladimir Štimac, igrač kojeg mnogi nazivaju dušom tima. Ne zna da li će u Rio de Žanerio, ali maksimalno se daje reprezentaciji, baš kao i uvijek.

"Nije niko siguran putnk u Rio. Videćemo šta će selektor Aleksandar Đorđević da odluči, a do tada svi vrijedno radimo, spremamo se za Olimpijske igre kako treba i zasad >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sve ide prema planu. Naporno jeste, ali nismo došli na Kopaonik da bismo se odmarali", rekao je Štimac u razgovoru za "Nezavisne".

Dešavalo se da Štimac bude prekobrojni kada se skrećuje spisak putnika za velika takmičenja, ali on je uvijek tu za reprezentaciju, emotivan je, bodri saigrače i burno pozdravlja svaku dobru akciju, a navijači to cijene. Na društvenim mrežama se mogu vidjeti broje poruke podrške.

"Ne volim da pričam o tome, naravno da mi znači podrška, ali znači i svakom drugom", dodao je skromni Štimac, koji je sa Srbijom na prethodnom Svjetskom prvenstvu osvojio srebro i koji u kolekciji medalja ima dva zlata sa Univerzijada, te zlatna odličja sa evropskih prvenstava do 18 i do 20 godina.

Olimpijski turnir počinje 6. avgusta, a Srbija će prvi meč igrati prvog dana sa reprezentacijom Venecuele. Biće to susret A grupe, u kojoj su još reprezentacije Australije, Francuske, Kine i SAD, glavnog favorita za osvajanje zlatne medalje. U B grupi su Brazil, Litvanija, Hrvatska, Španija, Nigerija i Argentina, a u četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolje reprezentacije.

"Svi protivnici su nezgodni. To su ozbiljne ekipe i nikoga ne treba potceniti. Selekcija SAD, sačinjena od NBA zvezda, svakako je favorti, ali niko se ni u utakmicama s njima neće predati bez borbe. Odlični su Francuzi, Španci, Litvanci... Hrvatska je pobijedila na kvalifikacionom turniru veoma dobru Italiju i nije slučajno na Igrama. Biće jak turnir", rekao je Štimac.

Na pitanje koliko će izostanak povrijeđenog Nemanje Bjelice uticati na igru reprezntacije Srbije, Štimac je dogovorio:

"Dosta će uticati. Bjelica je važan dio ekipe i nedostajaće nam."

Jedan od miljenika navijača Crvene zvezde ne zna da li će karijeru nastaviti u beogradskom klubu.

"Ne znam da li ostajem, sve bi trebalo da bude poznato u narednih nekoliko dana, tako da ne bih sada pričao o tome", istakao je reprezentativac Srbije.

Ukoliko ostane u Zvezdi, jedno od takmičenja koje će igrati je Evroliga, koja će se od naredne sezone igrati u novom formatu po ligaškom sistemu.

"To je odlično. Svako dobija šansu da igra sa svakim, nema grupa, ispadanja i mislim da je novi sistem takmičenja dobar. Kao i uvek, Evroliga će biti jaka", rekao je Vladimir Štimac, kojem su sada ipak prioritet reprezentativne obaveze.

srebro ima sa Svjetskog prvenstva

zlata ima sa Univerzijada, te po jedno sa evropskih prvenstava do 18 i 20 godina

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.