Uspeh na Olimpijskim igrama mnogo više od medalje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2020, 15:08

Uspeh na Olimpijskim igrama mnogo više od medalje

Pre mesec ipo Svetska karate federacija objavila je listu sportista koji su se kvalifikovali na Olimpijske igre u Tokiju. Među njima je i naša svetska i evropska prvakinja Jovana Preković, koja će se takmičiti u borbama u kategoriji do 61 kilogram.

Jovana je na osnovu plasmana na dvadeset četiri međunarodna turnira održana u protekle tri godine, kao četvrta na rang listi obezbedila prvi, a samim tim i istorijski plasman na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Olimpijske igre u Zemlji izlazećeg sunca.

"Poslednje tri godine su nam protekle u putovanjima i takmičenjima. Bilo je zaista pakleno teško stići do plasmana na Olimpijske igre. Sada nam je pao kamen sa srca i mnogo nam je lakše, jer nam sada predstoji samo jedna bitka, a to je bitka za medalju. Osvojena medalja u Tokiju za našu zemlju imalo bi poseban sjaj, jer bi ona bila kruna našeg zajedničkog rada. Prosto za sve ovo živimo i eventualni uspeh na Olimpijskim igrama bi bio mnogo veći od medalje. Prosto to je nešto što dugujemo jedna drugoj", kaže njen trener i selektorka naše repreznetacije Roksanda Atanasov.

Jovana je sve vreme samoizolacije trenirala u ličnoj sali u selu Misača kod Aranđelovca.

"U dobroj sam kondiciji jer sam mogla nesmetano da trčim u seoskoj idili i da po instrukcijama mog trenera Roksande Atanasov treniram u svojoj dobro opremljenoj sali koja ima i tatami. Već desetak dana zajednički vežbamo u mom selu i sa velikim nestpljenjem očekujem nova domaća i međunarodna takmičenja kao i pripreme za Olimpijske igre. Imam veliku želju da baš sa ovog prvog i istorijskog nastupa na Olimpijskim igrama Srbiji donesem jedno od odličja", sa velikim optimizmom o svemu govori naša olimpijka Jovana Perković.

Svetska karate federacija još uvek nije izašla sa novim kalendarom takmičenja pa je za sada velika nepoznanica da li će u novembru biti održano planirano Svetsko prvenstvo u Bakuu.

U svakom slučaju za našu Jovanu Preković ima sasvim dovoljno vremena da se što bolje pripremi za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju, na kojima će po prvi put biti zastupljen i karate sport.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.