UKRAJINA ODLUČILA: Sporitstima zabranjeno takmičenje ako su i Rusi tu

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Mar.2023, 11:07

UKRAJINA ODLUČILA: Sporitstima zabranjeno takmičenje ako su i Rusi tu

Ovo se donosi i na Olimpijske igre u Parizu naredne godine.

Vlada Ukrajine zabranila je ukrajinskim sportistima da učestvuju na takmičenjima na kojima su prisutni predstavnici Rusije i Belorusije. Odluka se odnosi na sva takmičenja, uključujući Olimpijske igre 2024. u Parizu, prenosi Interfaks Ukrajina.

Ministar Oleg Nemčinov rekao je da je ukrajinska vlada donela takvu odluku na predlog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ministra omladine i sporta, predsednika Nacionalnog olimpijskog komiteta Vadima Gucajta.

Ova odluka je odgovor na nova pravila Međunarodnog olimpijskog komiteta, koja dozvoljavaju sportistima iz Ruske Federacije i Belorusije da učestvuju na takmičenjima u pojedinačnoj konkurenciji i pod neutralnom zastavom.

Pogledajte kako izgleda Ivana Marušić, devojka Zorana Popovića
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.