Izvor: MozzartSport.com, 24.Jun.2021, 13:32

Terzić saopštio širi spisak za Olimpijske igre: Na zlato juriša pet srebrnih iz Rija

Nedostaje samo Stefana Veljković

Karte su otkrivene do pola, Zoran Terzić je saopštio širi spisak od 20 odbojkašica koje konkurišu za tim za na Olimpijskim igrama u Tokiju. A naše odbojkašice su nas prethodnih godina navikle – zlato!

Verovatno najbolja generacija u istoriji ženskog sporta na ovim prostorima kreće na jedinu medalju koja joj nedostaje – olimpijsku. Na širem >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << spisku se nalaz pet odbojkašica koje su na prethodnimn igrama u Rio de Žaneiru osvojile srebrnu medalju: Maja Ognjenović, Tijana Bošković, Milena Rašić, Brankica Mihajlović i Silvija Popović. Sve one bi trebalo da se nađu i na konačnom spisku za Tokio ako ne bude nekih nepredviđenih dešavanja. Zapravo, reč je o igračicama koje bi trebalo da čine startnu postavu. Bila bi među njima i Stefana Veljković ali je ona pre šest meseci postala majka i preskočiće Igre u Tokiju.

Na širem spisku su:

TEHNIČARI: Maja Ognjenović (Ezačibaši, Turska), Slađana Mirković (Ezačibaši, Turska), Ana Jakšić (TENT) i Rada Perović (Železničar).

KOREKTORI: Tijana Bošković (Ezačibaši, Turska), Ana Bjelica (Radomka, Poljska) i Sara Carić (TENT)

LIBERA: Silvija Popović (Alba Blaž, Rumunija), Teodora Pušić (Targovište, Rumunija) i Sanja Đurđević (Ub).

BLOKERI: Milena Rašić (Vakifbank, Turska), Mina Popović (Skandići, Italija), Maja Aleksić (Alba Blaž, Rumunija) i Jovana Kocić (Alba Blaž, Rumunija).

PRIMAČI: Brankica Mihajlović (Monca, Italija), Bjanka Buša (Lokomotiva Kalinjingrad, Rusija), Bojana Milenković (Hemik, Poljska), Jelena Blagojević (Žešuv, Poljska), Katarina Lazović (Monca, Italija) i Sara Lozo (Proton Saratov, Rusija).

Srpske odbojkašice se ni sa jednog od prethnodih pet velikih takmičenja nisu vratile bez medlaje. Na EP 2015. su osvojile bronzu, na Olimpijskim igrama 2016. srebro, a onda je usledila žetva zlatnih medalja. Za tri godine – tri zlata. Prvo na EP 2017, pa na SP 2018 i onna odbrana evropskog zlata u Turskoj 2019.

Repreentativke Srbije odigraće prvi meč u A grupi protiv Dominikanske Republike u nedelju, 25. jula od 7.20 časova po našem vremenu. Srbija će u drugom kolu, u utorak, 27. jula, igrati protiv Japana (7.20), a u trećem kolu, u četvrtak, 29. jula, protiv Kenije (7.20). Seniorke Srbije će u četvrtom kolu, u subotu, 31. jula, igrati protiv Brazila (9.25), a u poslednjem kolu, u ponedeljak, 2. avgusta protiv Južne Koreje od 2.00 časa po našem vremenu.

U B grupi će igrati Kina, SAD, Rusija, Italija, Argentina i Turska.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe. U četvrtfinalu će igrati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe (A 1 – B 4 i B 1 – A 4), dok će preostala dva para biti određena žrebom (A 2/A 3 i B 2/B 3).

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igrala je do sada tri puta na Olimpijskim igrama – u Pekingu 2008. (peto mesto), u Londonu 2012. (11. mesto) i 2016. u Rio de Žaneiru kada je osvojila srebrnu medalju. Jedine tri igračice koje su učestvovale na sva tri dosadašnja olimpijska turnira su Jovana Brakočević, Stefana Veljković i Maja Ognjenović koje su odigrale po 19 mečeva.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.