Strelci uputili javni apel za pomoć da odu na EP

Izvor: Studio B, 13.Feb.2013, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strelci uputili javni apel za pomoć da odu na EP

Povodom suspenzije Streljačkog saveza Srbije i zabrane učešća streljačkom timu na šampionatu Evrope u Danskoj, od 25. februara do 3. marta, pismom javnosti oglasila se olimpijska vicešampionka Ivana Maksimović.

"Zbog neizmirenog duga iz prethodnih godina, moje kolege i ja sprečeni smo da osvojimo još medalja za našu zemlju. Nalazim se u vrhu forme, od >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Londona nižem uspehe, a nedavno, na međunarodnom takmičenju u Minhenu osvojila sam zlatnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji, gde je učestvovalo preko 40 zemalja", ističe u pismu Ivana Maksimović.

Ona je dodala da je ostalo još nekoliko dana do isteka roka koji je postavila Evropska streljačka konfederacija za plaćanje duga.

Grupa trenera i strelaca uputila je, takođe, javni poziv za pomoć - otvoreno pismo predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Srbije Ivici Dačiću i ministru omladine i sporta Srbije Alisi Marić.

Među njima su treneri Dragan Donević i Jelena Arunović, strelci Andrea Arsović, Damir Mikec, Andrija Zlatić, Zorana Arunović, Jasna Šekarić, Bobana Veličković, Dimitrije Grgić, Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Dragan Marković, Jelena Živković.

"Streljačka reprezentacija Srbije je u opasnosti da ne učestvuje na Evropskom prvenstvu u Danskoj od 25. februara do 3. marta. Zbog toga javno molimo državne institucije, Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije i sve ostale koji mogu da pomognu u rešavanju ovog problema i duga od 47.000 evra Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESK) koji je nastao 2011. posle Prvenstva Evrope u Beogradu", kaže se između ostalog, u otvorenom pismu trenera i strelaca.

Ističe se da je "cela nacija bila oduševljena rezultatima naših streklaca, pa osećamo potrebu da obavestimo javnost i državne institucije da su sportisti i treneru, najmanje krivi za ovakvo stanje u srpskom streljaštvu".

"Samo plaćanjem duga možemo da učestvujemo i nema drugih opcija" , kaže generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Nenad Petković.

Streljački savez Srbije je dobio organizacuju Prvenstva Evrope 2011. u Beogradu i prepustio je Sportskom centru Kovilovo.

Posle šampionata, međutim, nije uplaćen deo kotizacije prikupljene od učesnika, koji pripada Evropskoj streljačkoj konfederaciji, od oko 47.000 evra. Streljački savez Srbije obavešten je o dugu počekom novembra prošle godine.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.