Strelac Mikec održao olimpijski čas u Aranđelovcu

Izvor: Blic, 15.Okt.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Strelac Mikec održao olimpijski čas u Aranđelovcu

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec rekao je u Aranđelovcu da nije neophodno da se deca profesionalno bave sportom, već da je važno da treniraju zbog svog rasta i razvoja.

Mikec se na platou ispred Gradske kuće, u okviru „Olimpijskog časa", družio sa mališanima i pokušao na Olimpijskoj tribini da ih motiviše u usvajanju pravih vrednosti u svom odrastanju.

„Drago mi je da sam danas u Aranđelovcu i da učestvujem u ovom projektu Olimpijskog komiteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srbije (OKS), Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji i kompanije Koka-kola. Sjajno je družiti se sa vama, bio sam vasih godina kada sam počeo da se bavim sportom koji mi je pružio sve u životu. Trenirao sam plivanje, karate i veslanje i na kraju se pronašao u streljaštvu. Nije važno da li ćete se profesionalno baviti sportom, važno je da trenirate zbog svog rasta i razvoja. Ja sam dva puta učestvovao na Olimpijskim igrama i nadam se da ćete danas naučiti mnogo lepih stvari o olimpizmu i olimpijskim vrednostima", rekao je Mikec, a prenosi OKS.

Najmlađi osnovci su kroz Olimpijsku bajku učili o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

Mališani su takođe učestvovali u „ARCTOS radionici koja se bavi temom sprečavanja diskriminacije.

„Drago mi je da je OKS odlučio baš kod nas da organizuje ovaj događaj. Nadam se da će se naša deca lepo družiti i zabaviti danas, naučiti nove stvari o olimpizmu i da će početi još aktivnije da se bave sportom. Svima nam je veliko zadovoljstvo da upoznamo olimpijca Damira Mikeca", rekao je zamenik predsednika opštine Aranđelovac, Miladin Jakovljević.

Učesnici “Olimpijskog časa” učili su o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima - olimpijskim herojima današnjice.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.