Srpkinje bile na putu ka ubedljivom porazu, na kraju UMALO DA POBEDE

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2024, 00:04

Srpkinje bile na putu ka ubedljivom porazu, na kraju UMALO DA POBEDE

Smanjile su značajno razliku, međutim nije bilo dovoljno snage.

Srpske košarkašice poražene su na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Parizu, protiv selekcije Nemačke - 73:66 (19:12, 17:9, 17:25, 20:20).

Kako se odvijao meč, činilo se da će Nemačka lako stići do pobede protiv Srbije na startu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre u Belemu. Nije bilo tako, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ali su Srpkinje ipak izgubile u dramatičnom finišu.

Bilo je potrebno gotovo šest minuta reprezentaciji Srbije da postigne poene iz igre, učinila je to Raca. Prethodno, Nemice su bile daleko uspešnije, stekle su i dvocifrenu razliku u ranoj fazi meča (11:1).

Održavale su Nemice razliku, povremeno i povećavale, a odigrale su i odličnu drugu četvrtinu. Što im je bilo sasvim dovoljno da na poluvreme ponesu velikih 15 poena viška (36:21).

Nemačka je dvocifrenu razliku držla i u prvoj polovini treće četvrtine, ali su se izabranice Marine Maljković sjajnom igrom vratile u meč. Do ulaska u poslednju četvrtinu prišle su na sedam poena manjka (53:46).

Nastavile su Srpkinje sa odličnom igrom, pa su posle koša Anderson prvi put povele (56:55). Ipak, ispostavilo se da su se i prilično istrošile, a Nemice su to znale da iskoriste.

Samopouzdanje im je trojkom vratila sjajna Tibih, a u finišu je proradila i Savali, koja je pogodila nekoliko teških šuteva, što je i prelomil pitanje pobednika.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Košarkašice Srbije poražene od Nemačke u kvalifikacijama za OI

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Feb.2024

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije poražena je večeras u Belemu od selekcije Nemačke sa 66:73 (12:19, 9:17, 25:17, 20:20), u meču prvog kola Grupe A kvalifikacija za Olimpijske igre.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.