Srbija protiv Crne Gore za olimpijske kvalifikacije – Biće teško

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 10:43

Srbija protiv Crne Gore za olimpijske kvalifikacije – "Biće teško"

Košarkašice Srbije u razigravanju za plasman na EP igraće protiv Crne Gore u subotu od 14.45 sati.

Srbija je u četvrtfinalu doživela debakl od Belgije (93:53), dok su Crnogorke slično prošle u duelu sa Francuskom (89:46).

Ovogodišnji Evrobakset daje šest ekipa koja će izboriti kvalifikacije na Olmpijske igre u Parizu, četiri karte već su uzele domaćin Francuska, Belgija, Španija i Mađarska.

Za preostale dve boriće se još Češka i Nemčka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje se sastaju u subotu od 12 sati, a pobednici ovih okršaja u nedelju će imati još jedan susret, koji će odrediti plasman za peto i šesto mesto.

"Veoma teška utakmica Francuskom, rezultat je pokazao da su jače od nas. Po mom mišljenju, nisu baš jače za 40 poena. Nismo se snašli na njihov napad, pustili smo ih, bilo je dosta probora, reket je bio prazan. Izgledalo je kao da je njih više u napadu. Idemo dalje, ne možemo o tome da mislimo. Za nas je veliki uspeh što smo došli u Top 8, sa ovako mladom ekipom. Svi znamo kakva je baza u Crnoj Gori što se ženske košarke tiče. Znamo kako Srbija igra i koliko jaku ekipu imaju i koliko uspeha iza sebe imaju. Moramo da uđemo jako, motivisano. Za nas bi OI bile istorijski uspeh, bilo bi lepo da odemo", rekla je Božica Mujović, košarkašica Crne Gore.

Selektorka Crne Gore Jelena Škerović ističe da je njen tim naprvaio veliku uspeh plasmanom u četvrtfinale EP.

"Nadam se da poraz od Francuske neće pokvariti utisak kod publike, ali nećemo se tu zaustaviti. Slede nam utakmice za razigravanje za olimpijske kvalifikacije. Veliki uspeh devojaka, naišli smo na jačeg protivnika, koji je bio organizovan i šuterski raspoložen. Svaku našu grešku su iskoristili", objasnila je Škerović.

Ona je dodala da nije očekivala duel sa Srbijom u borbi za olimpijske kvalifikacije.



"Sudbina napravi tako. Imali smo dve prijateljske utakmice protiv Srbije na početku priprema za EP, nismo očekivali, ali sprmamo se za taj meč. Očekujem tešku utakmicu za obe ekipe. Poraz je emocionalno uticao i na jednu i na drugu ekipu. Ko se pre oporavi, ko bude imao više želje... Srbija sa iskustvom ima prednost, ali mismim da će naše devojke biti spremne da odgvoore na taj izazov",
rekla je Škerović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ivon Anderson: Da se vratimo tamo gde nam je mesto VIDEO

Izvor: B92, 23.Jun.2023

Plejmejker ženske košarkaške reprezentacije Srbije Ivon Anderson istakla je pred duel sa Crnom Gorom da će sve zavisiti od još uvek aktuelnog prvaka Evrope.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.