Španović i opklada za olimpijsko zlato: Biće dovoljno 7,10m

Izvor: B92, 15.Apr.2021, 10:41

Španović i opklada za olimpijsko zlato: Biće dovoljno 7,10m

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ima najveći mogući cilj na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na konferenciji za medije, povodom produžetka saradnje sa kompanijom Red Bul, Španović je iz Dubaija, gde se priprema za novu sezonu, odgovarala na pitanja novinara među kojima je i predstavnik B92.net.

Logično, prvo je krenula od povrede zbog koje je propustila Evropsko prvenstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poljskom Torunu prošlog meseca i ostala bez šanse da ispiše istoriju četvrtim zlatom u nizu.

"Od 2013. godine i osvajanja prve seniorske medalje (Moskva prim. aut) nisam prestajala i imala pauze. Prvi put mi se desila ozbiljnija povreda... Ipak, vidim da mi je bilo potrebno da telo odmori, iako nisam zahvalna na tom, ali prijalo mi je vreme van takmičenja. Valjda sve to ima razlog... Nivo na kome sam sada je nivo na kom bi trebalo da budem pred Olimpijske igre", počela je Španovićeva, a onda priznala da joj je žao što nije bila u Torunu.

"Naravno da mi je žao, ne toliko zbog takmičenja, jer nije bilo toliko potrebno, već da budem prva u istoriji četiri puta pobednik. Da sam bila tamo bila bih sposobna da odbranim titulu".

Kako se sada oseća?

"Super, oporavila sam se pre dve nedelje. Bila je mala šteta, pogrešan tajming. Da se desilo par dana ranije mogla sam da se oporavim, ali nije. Posle dve nedelje smo na pravom putu, pun je pogodak što smo došli u Dubai, nivo treninga je na mnogo većem nivou i to je bitno jer me čeka takmičenje za nešto više od mesec dana".

Španović se vraća na stazu 22. maja takmičenjem u Grčkoj, potom sledi start Dijamantske lige na mitingu u Rimu, a onda još tri ili četiri mitinga sve do Olimpijskih igara u Tokiju.

"Svi se spremamo za to takmičenje. Nismo odstupili od priprema za Japan kao velikog cilja. Sve služi tome da budemo preko 7,10. Ništa ispod toga neće biti dovoljno za zlato. Ne mislim da sam dotakla limite", rekla je Španović, a onda otkrila da postoje opklade u njenom timu.

"Nama se svaki trening sprinta, tehnike, gde treba da istupim rezultatski jesu opklade. To je način za iskorak. Fizioterpeut je karika između nas (nje i trenera), po njemu znam na kom sam nivou jer bira opklade. Tokio je preko 7,10 za zlatnu, do 7,15, pa ćemo da vidimo", uz osmeh je poručila.

Mnogo se priča o tome kada će Ivana završiti karijeru. Još uvek nije odredila tačan datum, ali se nameće Svetsko dvoransko prvenstvo u Beogradu naredne godine.

"Sve više pričam o Tokiju i Beogradu, pa završetku karijere. Oduvek sam imala realnije ambicije, rezultati su to i potvrdili na takmičenjima. Nisam neko ko ima potrebu da se takmiči samo eto tako, bitno je da znaš gde ti je mesto. Sve dok sam sposobna da se budem među najboljima, najavljujući pohod na zlato, ja ću to raditi. Tokio je vrhunac 20-godišnjeg rada, znanja iskustva, kako mog, tako i Gorana (trener Obradović). Može da bude samo korist. Zanimaju me samo prva mesta i rekordi, borba me kali kao sportistu", završio je.

Španović je naglasila i značaj Red Bula u karijeri, koliko joj je ta kompanija pomogla za 11 godina saradnje, produžene na još dve.

Pa, kao što reklama kaže, neka dobije krila za zlato u Tokiju.

Priredio: Miloš Simanović

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Španović i opklada za olimpijsko zlato: Biće dovoljno 7,10m

Izvor: OkRadio.rs, 15.Apr.2021

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović ima najveći mogući cilj na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Na konferenciji za medije, povodom produžetka saradnje sa kompanijom Red Bul, Španović je iz Dubaija, gde se priprema za novu sezonu, odgovarala na pitanja novinara među kojima je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.