Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Avg.2012, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Somalijska olimpijska trkačica udavila se pre mesec dana

MOGADIŠ -

Jedna od najboljih somalijskih atletičarki Samia Jusuf Omar udavila se pre mesec dana, kada joj se čamac kojim je pokušavala da pređe u Italiju prevrnuo kod libijske obale, rekao je danas jedan zvaničnik.

Pomoćni predsednik somalijske atletske federacije Kadijo Aden Dahir rekao je da je Omar putovala iz Etiopije, u kojoj je živela, u Libiju, odakle je trebalo da pođe u Italiju na pripreme za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Olimpijske igre u Londonu.

Dahir je rekao da je Omar bila favorit na Igrama. Nju je na stazi zamenila Samsan Mohamed.

Nije jasno zbog čega je smrt Omar objavljena sa zakašnjenjem od nekoliko nedelja. Prošlog aprila, predsednik Somalijskog olimpijskog komiteta i načelnik fudbalske federacije Somalije ubijeni su u samoubilačkom napadu.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.