Serbia Epic održaće se 15. i 16.aprila na Petrovaradinskoj tvrđavi (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Apr.2023, 15:43

Serbia Epic održaće se 15. i 16.aprila na Petrovaradinskoj tvrđavi (AUDIO)

Posle sjajno organizovanih biciklističkih trka na Andrevlju, Serbia Epic i Biciklistički klub Novi Sad sutra od 12 časova priređuju brdske trke na jednoj od najatraktivnijih lokacija u Evropi – Petrovaradinskoj tvrđavi. Više od 20 inostranih timova i preko 200 domaćih biciklista imaće priliku da osvoji bodove za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu koje su na programu naredne godine.

Ovaj svojevrsni festival >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predstavlja dve C1 trke za olimpijske bodove, kao i trku za Kup Srbije. Biciklisti će olimpijske bodove juriti vožnjom po stazi koja se prostire od bedema, preko tunela do mostova, a posetioci će imati priliku da uživaju u pravom porodičnom aktivnom odmoru uz brojne dodatne sadržaje. Posle velike međunarodne biciklističke trke, u 16 časova na mali poligon stupaju najmlađi ljubitelji biciklizma koji će se oprobati u trci guralica. Tokom celog dana u subotu, festival će biti začinjen manifestacijom "Ukusi Vojvodine", tokom koje će posetioci moći da probaju domaće specijalitete koji će biti izloženi na štandovima duž Tvrđave. Od 18 časova biće održan koncert Tijane Bogićević, jedne od naših najpoznatijih pop pevačica i nekadašnje predstavnice Srbije na Evroviziji. Muzički program, između ostalih, upotpuniće i poznati novosadski duo "Braća Krstić". O ideji koja je motivisala organizatore da jedan ovakav događaj upriliče na Petrovaradinskoj tvrđavi, predsednik Biciklističkog kluba Novi Sad, Nemanja Vajs kaže:

Deo čitave Serbia EPIC serije posvećen je očuvanju životne sredine. Za svakog sportistu koji bude učestvovao na trkama Biciklistički klub Novi Sad će zasaditi po jedno drvo u novembru ove godine , sa željom da u narednih 10 godina bude zasađeno više od 100.000 stabala i da se napravi SERBIA EPIC šuma koja će ostati budućim generacijama. Serbia EPIC serija se posle Petrovaradinske tvrđave nastavlja u Požarevcu, 21. i 22. aprila.

Dan kasnije na programu je trka humanirarnog karaktera u beogradskom Košutnjaku. Reč je Tursko–Srpskom kupu prijateljstva koja ima za cilj da pomogne žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku 6. februara.

Biciklističke trke iz Epic Serbia serije podržali su Pošta Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport I omladinu, Gradovi Novi Sad I Požarevac I brojni sponzori.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.