SKANDAL U IRANU! OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA PREBEGLA U EVROPU: Ne želim učestvovati u korupcijama i lažima režima (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2020, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL U IRANU! OLIMPIJSKA ŠAMPIONKA PREBEGLA U EVROPU: "Ne želim učestvovati u korupcijama i lažima režima" (VIDEO)

Iz njenog statusa na Instagramu nije jasno u koju je zemlju tačno otišla.

Iz Irana je u Evropu prebegla Kimia Alizade, vrhunska atletičarka i jedina iranska ženska dobitnica olimpijske medalje.

- Započeću s pozdravom i oproštajem - napisala je 21-godišnja Alizadeh u statusu na Instagramu.

- Jedna sam od miliona potlačenih žena u Iranu, a s našim pravima igraju se već godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - dodala je.

Alizade je 2016. na Olimpijskim igrama u Riju postala prva Iranka koja je osvojila olimpijsku medalju. Osvojila je bronzu u kategoriji tekvondoa do 57 kilograma.

- Vodili su me gde su hteli. Nosila sam sve što su rekli. Svaku rečenicu koju su mi naredili da kažem, ponavljala sam. Kad god su smatrali prikladnim, iskorištavali su me - napisala je Alizade.

- Nisam im bila važna. Niko od nas im nije bio važan, bili smo oruđe - dodala je.

Prvi izveštaji o njenom prebegu pojavili su se u četvrtak pri čemu su neki Iranci sugerisali da je otišla u Nizozemsku.

U petak je predsednik iranske Taekwondo federacije, izjavio da je Alizade uveravala svog oca i trenera da ide na put kako bi se odmorila, u sklopu putovanja koje je platila iranska vlada. Odbacio je saopštenja o njenom begu kao politički motivisane glasine stranih medija.

No, Alizade je o svom prebegu progovorila u subotu rekavši da "nije htela sediti za stolom licemerja, laži, nepravde i laskanja", te da ne želi učestvovati u "korupcijama i lažima" režima.

- Mom uznemirenom duhu ne odgovaraju vaše prljave ekonomske veze i politički lobiji. Želim se baviti tekvondoom i imati siguran, sretan i zdrav život - rekla je Alizade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.