Ruski sportisti izbačeni sa Olimpijskih igara zbog dopinga

Izvor: B92, 23.Jul.2021, 17:30

Ruski sportisti izbačeni sa Olimpijskih igara zbog dopinga

Sveta antidoping agencija (WADA) zabranila je nekolicini ruskih sportista da budu u olimpijskom timu za Igre u Tokiju pošto su pod sumnjom na doping.

Kako je saopšteno, WADA je morala da interveniše i spreči nekolicinu ruskih sportista da se takmiče u Tokiju na osnovu dokaza iz laboratorije u Moskvi, koja je zatvorena 2015. godine.

Baza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << podataka i uzorci iz te laboratorije koja je obavljala doping testiranja, predati su 2019. godine, pa je WADA pripremila oko 300 potencijalnih slučajeva za upravljačka tela olimpijskih sportova.



"Nije bilo posebno komplikovano. Nije bilo mnogo, ali rekao bih da je bila nekolicina sportista koji bi bili na Olimpijskim igrama, a mi bismo njihove slučajeve mogli da navedemo kao jake slučajeve, prema bazi podataka. I niko od njih nije ovde. Oni se neće takmičiti"
, rekao je generalni direktor WADA Olivije Nigli.

Zbog kazne za doping, ruski sportisti će se na Olimpijskim igrama u Tokiju takmičiti pod nazivom "Ruski olimpijski komitet", ne smeju da koriste rusku zastavu, a u slučaju osvajanja zlatne medalje umesto intoniranja himne biće pušten odlomak klavirskog koncerta br. 1 kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog.

Takođe, na njihovoj opremi zabranjen je natpis "Rusija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDALIMA U TOKIJU NIKAD KRAJA! Rusi kao da ne znaju šta im je dozvoljeno!

Izvor: Kurir, 23.Jul.2021

Svetska antidoping agencija zabranila je nekolicini ruskih sportista da budu u olimpijskom timu za Igre u Tokiju pošto su pod sumnjom na doping.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.