Ruski atletičari propuštaju Olimpijske igre

Izvor: TV Arena Sport, 17.Jun.2016, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski atletičari propuštaju Olimpijske igre

Atletičari iz Rusije će propustiti predstojeća međunarodna takmičenja, uključujući i Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, preneli su britanski mediji.

Kako su naveli Bi-Bi-Si (BBC) i Gardijan, komisija IAAF odlučila je da ne ukine suspenziju ruskim atletičarima, nametnutu prošlog novembra posle izveštaja komisije Svetske anti doping agencije (WADA) o sistemskom dopingu koji je finansirala i podržavala >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << država. IAAF je tada saopštila da će ukinuti suspenziju Rusiji ako njen Atletski savez sprovede temeljne reforme.

Tokom proteklih nekoliko meseci ruski sportski funkcioneri preduzeli su niz koraka u susret zahtevima međunarodnih organa, ali je WADA objavila da nije uspela da obavi niz doping-testova ruskih atletičara, jer stručnjaci nisu pušteni u zatvorene vojne gradove u kojima su živeli sportisti.

Odluka IAAF da potvrdi suspenziju znači i da u Riju nećemo gledati višestruku osvajačicu zlatnih medalja u skoku sa motkom, Jelenu Isinbajevu, koja je najavila da ne želi da se takmiči pod zastavom Međunarodnog olimpijskog komiteta, što joj je bilo ponuđeno u slučaju ovakvog epiloga.

Vesti možete pratiti i na našim Facebook  i Twitter stranicama.

Nastavak na TV Arena Sport...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.