Rusija u stanju borbene pripravnosti: Nađeno šest tela sa prostrelnim ranama

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jan.2014, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija u stanju borbene pripravnosti: Nađeno šest tela sa prostrelnim ranama

Rusija stavila svoje bezbednosne snage u najveći stepen pripravnosti nakon što je u regionu Stavropol pronađeno šest tela s prostrelnim ranama i eksploziv.

Rojters podseća da su ruske snage bezbednosti već odavno u većoj pripravnosti zbog predstojećih Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, kao i zbog terorističkih napada u Volgogradu krajem prošlog meseca.Šest tela otkriveno je u sredu i ona su se nalazila u četiri automobila u različitim područjima Stavropola, koji je na putu >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ka Severnom Kavkazu, gde se nalazi najveća pretnja Rusiji i olimpijskim igrama - islamski militanti.Takođe, kako prenosi Rojters, u blizini dva automobila, u kojima su nađena tela muškaraca, pronađen je i eksploziv, potvrdio je portparol ruskog Federalnog servisa za bezbednost za region Stavropola.Ruska policija traga za počiniocima.Portparol glavne ruske istražne agencije Vladimir Markin izjavio je da još nije utvrđen motiv za ubistva u predgrađu Pjatigorska, koji je od Sočija, domaćina Olimpijskih igara 2014. godine, udaljen manje od 300 kilometara vazdušnom linijom, a skoro duplo više kopnenim putem.Markin je rekao da su se pripadnici Federalne službe bezbednosti uključili u istragu koju je klasifikovao kao antiterorističku operaciju.Tri od šest žrtava su identifikovane. Dve su bile taksisti, a treći je sklapao nameštaj, ali je, istovremeno, vozio taksi. Njihova imena nisu objavljena, prenosi AP.Oni su vozili jeftine lade. Ručno izrađene bombe postavljene su blizu dva automobila; jedna od njih je eksplodirala kada se policija približila, a druga je demontirana.Ostale tri žrtve su pronađene u četvrtom vozilu. Jedna eksplozivna naprava je bila postavljena pored automobila u metalnoj kofi, ali je demontirana, izjavio je Markin.Ruske vlasti su već pojačale bezbednosne mere uoči početka Zimskih olimpijskih igara u Sočiju 7. februara posle samoubilačkih bombaških napada u Volgogradu u kojima su 34 osobe poginule.Ruski predsednik Vladimir Putin je posle napada u tom gradu zapretio da će svi teroristi u Rusiji biti "istrebljeni".Predsednik ruskog Olimpijskog komiteta saopštio da su preduzete najviše moguće bezbednosne mere i da više od toga ne može da se učini.U Sočiju je od utorka uvedena borbena pripravnost za 37.000 pripadnika bezbednosnih snaga, zaduženih za bezbednost u ruskom letovalištu dok traje Olimpijada.Foto: Beta/AP Photo/Denis Tyrin, FileIzvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.