Rusi odbacili kao glupost optužbu za zaveru sa Amerikancima

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi odbacili kao glupost optužbu za zaveru sa Amerikancima

Kako je francuskom sportskom dnevniku izneo neimenovani ruski sudija, dogovoreno je da Rusi pomognu Amerikancima da njihov plesni par Meril Dejvis i Čarli Vajt osvoji zlato, a za uzvrat će dobiti podršku za osvajanje titule u konkurenciji parova.
Kako je "L''Ekip" naveo, deblji kraj bi u tom navodnom "dilu" izvukli aktuelni olimpijski sampioni iz Vankuvera Kanađani Tesa Virtju i Skot Moir.
"To je potpuna >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << besmislica", navodi ruska sportska agencija R Sport reči generalnog sekretara Ruske klizačke federacije Valentina Pisajeva.
On je dodao da svaka optužba mora da bude potkrepljena dokazima.
"Ukoliko imaju dokaz, neka ga pokažu, a ne samo da pričaju. Kroz sve to smo već prošli tokom Igara u Solt Lejk Sitiju 2002. Ukoliko neko želi da osvoji medalju drugačijim sredstvima osim klizanjem, neka zna da se to neće dogoditi", rekao je Pisajev.
Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko je dodao da nema svrhe komentarisati takvu notornu glupost.
Međunariodna klizačka unija je u saopštenju navela da "ne reaguje na optužbe i glasine bez dokaza".
Američka klizačka federacija je ranije danas takođe odbacile optužbe za zaveru.
Skandal sa suđenjem obeležio je Zimske olimpijske igre u Solt Lejk Sitiju 2002, kada je došlo do deobe zlatne medalje između Kanađana Džejmi Sejl i Davida Peletijea i Rusa Jelene Berežnaje i Antona Sikarulidzea.
Tada je sudija Francuskinja Mari Ren La Gunj suspendovana pošto je priznala da je na nju vršen pritisak da podrži Ruse u dilu koji je doveo do toga da su Francuzi Marina Anisina i Gvendal Pajzera osvojili titulu.
Skandal je doveo do promene u bodovanju u klizačkim takmičenjima.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

ZOI: Rusi odbacili optužbu za zaveru sa Amerikancima

Izvor: Sportski Žurnal, 09.Feb.2014

Ruski zvaničnici odbacili su kao glupost optužbu neimenovanog izvora iznetu u „L’Ekipu” za zaveru sa Amerikancima, kako bi jedni drugima pomogli u osvajanju zlatnih medalja u konkurenciji plesnih i sportskih parova na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.. (FOTO: AP). Kako je francuskom sportskom...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.