Izvor: MozzartSport.com, 24.Jul.2021, 09:37

Rukomet: Švedska u poslednjem minutu do pobede nad Bahreinom

Norveška i Francuske sigurne

Pravu dramu preživela je Švedska na startu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama. Bahrein je bio na pragu iznenađenja, ali je u poslednjem minutu poklekao i bodovi su pripali Skandinavcima.

Tokom celog drugog poluvremena Bahrein je vodio, a Švedska je prvi put povela na početku 60. minuta. I taj gol joj je doneo pobedu – 32:31.

Potpuno se ukočio tim >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa Bliskog istoka u poslednjih pet minuta. Imao je vođstvo od 31:29 i do kraja meča nije uspeo da postigne ni gol. Serijom 3:0 Švedska je napravila obrt i spasla se iznenađenja.

Bolje je selekcija Tri krune otvorila utakmicu, vodila je i sa pet razlike (10:5), ali u finišu poluvremena Bahrein je okrenuo rezultat. I vodio sve do poslednjeg minuta...

Hampus Vane sa 13 golova je predvodio Švedsku do pobede.

Norveška je dobila meč prvog kola protiv Brazila sa 27:24, mada je „prespavala“ prvo poluvreme.

Brazil je vodio posle 30 minuta igre sa 13:12, mada je imao i prednost od četiri razlike. Ali, samo što je meč nastavljen, Skandinavci su se prenuli, preuzeli vođstvo i sigurno ga održali do kraja. Razlika se kretala između tri i pet razlike, tako da trijumf Norveške ni u jednom momentu nije bio ugrožen.

Sander Sagosen je sa osam golova bio najefikasniji u Norveškoj, mada uz polovičan procenat šuta (8/16).

Francuska je rutinski došla do bodova protiv Argentine – 33:27.

Trikolori su vodili od početka do kraja, Gaučosi nisu mogli ni da im zaprete. Prednost Francuske je išla u drugom poluvremenu i do devet razlike u nekoliko navrata, a malo opuštanje na kraju je uticalo da Argentina poraz svede na „podnošljivih“ pet razlike.

Briljirao je na terenu Melvin Ričardson, koji je imao stoodstotan procenat šuta – sedam od sedam.

OLIMPIJSKE IGRE – 1. KOLO

GRUPA A

Francuska – Argentina  32:27 (12:10)

Norveška – Brazil  27:24 (12:13)

Nemačka – Španija  U TOKU

GRUPA B

Švedska – Bahrein  32:31 (16:18)

Portugalija – Egipat  12.30

Danska – Japan  14.30

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Vaterpolo: Grčka iznenadila Mađarsku, Bouven doneo pobedu SAD

Izvor: MozzartSport.com, 25.Jul.2021, 08:31

Ameri se mučili sa Japanom..Prvo iznenađenje i na vaterpolo turniru. Selekcija Mađarska je po mišljenju mnogih došla u Tokio kao prvi favorit za zlato, ali se „okliznula“ već prvog dana takmičenja...Za iznenađenje se pobrinula Grčka, koja je napravila preokret i upisala trijumf sa 10:9...Mađarska...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.